Sport

„Publicul mă îndârjește”

Ziarul de Vrancea
2 mai 2022 622 vizualizări

Spune Simona Halep ca răspuns la gluma adversarei de astăzi de la Madrid, Ons Jabeur * Djokovic, în variantă de gală în meciul cu Monfils

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declara că meciul său cu tunisianca Ons Jabeur, din sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, va fi diferit de cel pe care l-au jucat anul acesta la Dubai, în sferturi. „Va fi un meci total diferit ... La Dubai a fost destul de dificil, deoarece toată lumea (din tribune) era cu ea”, a spus Simona, care a răspuns, voalat, la declarația hâtră a tunisiencei care a spus că publicul madrilen trebuie să țină cu ea, pentru că Simona le-a bătut favorita, pe Paula Badosa. „Uneori, îmi trag energia din spectatori, cum a fost aici cu Paula, așa că nu îmi bat capul cu asta. Îmi place energia care o simți pe teren și iubesc atmosfera. E mai bine să ai oameni în tribune decât să fie goale, așa că va fi în ordine”, a adăugat românca, potrivit site-ului WTA.

Simona Halep a avut cuvinte frumoase despre viitoarea sa adversară: „Este diferită. Este o persoană grozavă, în primul rând, pentru că ne înțelegem foarte bine. E întotdeauna plăcut să vorbești cu ea. Însă de fiecare dată când suntem pe teren e o mare luptă, o bătălie. Mă aștept la una și în turul următor. Însă, sunt aici pentru a da tot ce pot, așa cum spun în fiecare zi. Mă simt bine pe teren, simt jocul și aștept cu nerăbdare să joc și să lupt pentru victorie”.

Simona conduce cu 2-1 în meciurile directe cu Jabeur, pe care a învins-o în 2020, în optimi la Dubai, cu 1-6, 6-2, 7-6, în drumul spre titlu, și anul acesta, tot al Dubai, în sferturi, cu 6-4, 6-3. Singura victorie a jucătoarei africane a venit în 2018, în primul tur la Beijing, când Halep a abandonat după primul set (6-1 pentru Jabeur)


Prin victoria cu Gauff, Halep a ajuns la 30 de succese în turneul de la Madrid, fiind depășită la acest capitol doar de Petra Kvitova, triplă campioană la Madrid. La doar alte două turnee are Halep mai multe victorii pe tabloul principal, Australian Open (31) și Roland Garros (31). Meciul Simona Halep – Ons Jabeur va avea loc astăzi, învingătoarea urmând a o întâlni în semifinale fie pe americanca Amanda Anisimova (33 WTA), fie pe rusoaica Ekaterina Aleksandrova (45).

Ieri,în optimi, canadianca de origine română Bianca Andreescu (111 WTA) a fost învinsă,scor 5-7, 1-6 de americanca Jessica Pegula (14). Aceasta va juca în sferturi cu spaniola Sara Torribes (47 WTA) care arată o formă remarcabilă.,fiind ultima speranță spaniolă rămasă în turneu, după eliminările Paulei Badosa și Garbiñei Muguruza. Astel, după ce a scos-o anterior pe binecunoscuta Naomi Osaka, Sara a eliminat-o și pe rusoaica Daria Kasatkina (24), scor 6-4, 1-6, 6-3.

Chinuri pentr Hurkacz și Rublev

*În turneul masculin madrilen (ATP Masters 1000), sârbul Miomir Kecmanovic (32 ATP) a trecut de incomodul kazah Aleksandr Bublik (33), sor 6-4,7-5 și îl așteaptă în turul II pe Rafael Nadal, calificat direct. Kecmanovic se află într-o formă foarte bună: semifinalist la München săptămâna trecută, sârbul este în formă, ajungând cel puțin în sferturi de finală la ultimele șase turnee la care a participat, În turul 2 la Madrid a ajuns și spaniolul Roberto Bautista (19 ATP), după un categoric 6-0, 6-2 în fața americanului Jenson Brooksby (42 ATP). Croatul Marin Cilic va fi adversarul germanului Alexander Zverev în turul 2 al acestui turneu, el învingându-l pe spaniolul Albert Ramos cu 6-3, 3-6, 6-4. De asemenea,polonezul Hubert Hurkacz (15 ATP) s-a impus după un meci foarte complicat cu bolivianul Hugo Delien (81). Hurkacz a avut nevoie de aproape trei ore pentru a obține victoria, 7-5, 6-7 (tiebreak 11-13!), 6-3, și va juca în runda următoare cu spaniolul Alejandro Davidovich (29 ATP). Treabă grea a avut și rusul Andrei Rublev (8),cu ambițiosul britanic Jack Draper (121) intrat cu wild card. Draper (20 de ani), considerat una din speranțele tenisului britanic, spera să învingă în premieră un jucător din top 10, dar Zverev s-a impus cu 2-6, 6-4,7-5, după ce englezul a avut trei mingi de meci în setul secund. În fine, cloul serii, partida dintre Novak Djokovic și spectaculosul francez Gaël Monfils (21) a arătat un „Nole” de gală,departe de cel care a ajuns în finală la Belgrad gâfâind, care s-a impus cu 6-3,6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.