Sport

Provocarea lui Răzvan Lucescu

Ziarul de Vrancea
5 mai 2019 569 vizualizări

După ce a câștigat campionatul Greciei fără înfrângere cu PAOK, antrenorul român va juca finala Cupei fără spectatori

Răzvan Lucescu a încheiat campionatul din Grecia așa cum și-a propus. Echipa pregătită de el, PAOK Salonic, nu a înregistrat niciun eșec în cele 30 de etape disputate. Campioana Greciei are 26 de victorii și patru etape în sezonul 2018-2019. PAOK Salonic a învins în ultima etapă, 2-0 la Giannina, și a terminat sezonul în Grecia fără nicio înfrângere. Punctajul a fost afectat de penalizarea de două puncte cu care clubul a început sezonul actual, sezon în care PAOK a câștigat titlul după o pauză de 34 de ani. Performanța lui Răzvan Lucescu va rămâne în istorie și din alt motiv. Este pentru prima dată după 55 de ani când o echipă din Grecia câștigă titlul fără să fie învinsă. Ultima dată se întâmpla în 1964, atunci când Panathinaikos obținea 24 de victorii și șase egaluri și încheia campionatul fără înfrângere.

Tehnicianul român este la un pas să mai scrie o filă din istoria clubului din Salonic. PAOK va juca finala Cupei Greciei în compania celei de-a treia clasate în campionat, AEK Atena. Cele două formații se vor întâlni sâmbătă, 11 mai, de la ora 20:30, într-un meci care, deși are o miză uriașă, va părea mai degrabă un amical. “Olympiako Stadio Spyros Louis” din Atena va fi gol la ora finalei, partida se va desfășura fără spectatori.  Această decizie a fost luată din motive de securitate. Autoritățile elene nu vor să se repete istoria. În ultimii doi ani cele două cluburi au disputat Cupa Greciei, iar suporterii lui PAOK și ai echipei AEK s-au luat la bătaie, iar străzile au devenit ringuri de lupte. În ultimele două finale disputate (2017, 2018), PAOK a ieșit câștigătoare. Dacă PAOK va câștiga Cupa, Răzvan Lucescu va face eventul în acest sezon, având în vedere că echipa din Salonic a câștigat și titlul în acest an.  În finala din 2017, PAOK a fost sancționată dur. Opt meciuri din următorul sezon le-a disputat fără spectatori pe teren propriu.  În plus, în finala Cupei de sâmbătă va fi folosit pentru prima oară într-un meci din Grecia sistemul de arbitraj video (VAR).  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.