Sport

Prosport Focşani a semnat un parteneriat cu IPROSKILLS ACADEMY CHICAGO

Dan Chiriac
10 iul 2017 889 vizualizări

u totul a avut loc în cadrul unui eveniment desfăşurat la Valentino Sports u Prosport merge la Chicago la o dată ulterioară

Moment de referinţă pentru sportul din Vrancea. Pentru prima oară în istoria fotbalului vrâncean, o echipă din Statele Unite ale Americii ne-a onorat cu prezenţa. La invitaţia Prosport Focşani, la baza sportivă Valentino Sports, au venit americanii de la IPROSKILLS ACADEMY CHICAGO. Minunaţii copiii de la Prosport Focşani şi IPROSKILLS ACADEMY CHICAGO au oferit o adevărată reprezentaţie de gală numerosului public prezent. Acţiunea a început în jurul prânzului. În aplauzele tuturor celor prezenţi la Valentino Sports, cei 25 de fotbalişti americani coordonaţi de profesorul Cătălin Şerban au luat cunoştinţă cu copiii de la Prosport şi cu baza sportivă Valentino Sports, locul în care se pregîtesc jucătorii Prosport. Momentul, de o încărcătură specială, a continuat cu intonarea imnurilor de stat ale SUA şi al României. Derularea ulterioară a evenimentului a fost o adevarată demostraţie de gală. A fost fotbal de cea mai bună calitate. Copiii ambelor echipe au arătat ca sunt foarte bine pregătiţi, şi-au scos tot ,,arsenalul” tehnic din dotare. O adevărată încântare atât pentru spectatorii români, cât şi pentru numeroasa galerie americană. Cu această ocazie, IPROSKILLS ACADEMY şi profesorul Câtâlin Şerban a oferit jucătorilor, antrenorilor şi părinţilor de la Prosport Focşani posibilitatea unui schimb de experienţă în domeniul fotbalistic, şi nu numai. Până  la vârsta de 13 ani, jucătorii americani de fotbal, la antrenamente, în jocuri amicale sau oficiale, le este interzis să loveasca mingea cu capul. “Am avut ocazia să-i auzim pe părinţii americani spunând ,,beautiful” pentru o pasă dată corect sau ,,oo, excelent !” pentru un dribling realizat de copiii lor. Lucruri normale…. De menţionat că, pe parcursul îtregii zile, deopotrivă, români şi americani, au fost parte integrantă din spectacolul oferit de copiii ambelor echipe. Atmosfera a fost destinsă, jocul prestat a fost foarte bun, iar spiritul de fair-play prezent în tot şi în toate. Mulţumim pentru spectacolul oferit, IPROSKILLS ACADEMY CHICAGO”, ne-a spus Laurenţiu Muscalu, preşedintele Prosport Focşani.

 

Prosport merge la Chicago

 

La finalul evenimentului, Prosport Focşani a oferit întregii delegaţii americane câte o diplomă de participare şi cupe pentru grupele Iproskills Academy. Profesorul Cătălin Şerban, preşedintele Iproskills Academy, a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru ospitalitatea cu care a fost primit. ,,Mulţumesc prietenului meu, profesorul Laurenţiu Muscalu, preşedintele Prosport Focsani, pentru invitaţia de a juca cu echipele Prosport Focşani. Mulţumim copiilor, părinţilor şi suporterilor români pentru atmosfera şi primirea făcută. Suntem bucuroşi pentru că, alături de minunaţii dumneavoastră copii, am putut demostra progresele făcute în domeniul fotbalistic de jucătorii americani. Suntem onoraţi să semnam parteneriatul dintre cele două cluburi. Am vazut la lucru copiii de la Prosport. M-au impresionat. Este extraordinar tot ce faceti. Felicitari !”, a declarat la finalul evenimentului preşedintele Iproskills Academy Chicago. La finalul acţiunii, toţi jucătorii americani alături de copiii de la Prosport Focsani au realizat tradiţionala horă a campionilor. Preşedinţii celor două cluburi, profesorii Cătălin Şerban (IPROSKILLS ACADEMY) şi Laurenţiu Muscalu(PROSPORT FOCSANI), au semnat un protocol de colaborare între cele două părţi. Astfel, la o dată ulterioră o delegaţie formată din copii si antrenori de la Prosport Focşani va pleca la Chicago. “Suntem convinşi că am putut oferi o nouă lecţie sportivă şi de viaţă tinerilor noştri jucători. Pe parcursul înregii zile am beneficiat de sprijinul şi de suportul necondiţonat al părinţilor”, a mai spus Muscalu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.