Sport

Proiectul Antalya a picat

Ziarul de Vrancea
25 apr 2020 787 vizualizări

LPF pregătește reluarea antrenamentelor la echipele de Liga I *cinci echipe mai au probleme cu licențierea

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ștefan, a declarat,astăzi, că nu se mai ia în calcul posibilitatea ca meciurile din Liga I, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, să se dispute în Antalya. „A fost vorba de un scenariu, cel mai rău scenariu, acela în care autoritățile din România nu ar fi permis reluarea procesului de antrenament și asta ar fi însemnat să ai cel puțin o soluție de rezervă, un plan B. Soluția de rezervă însemna să joci în altă parte, nu neapărat în Turcia. Este o situație care nu ar mai trebui luată în calcul și era o situație puțin probabilă pentru că existau multe impedimente juridice și logistice, iar cluburile nu ar fi fost de acord cu aceste scenariu decât printr-o hotărâre de Adunare Generală”, a declarat Ștefan, la ProX. Oficialul LPF a reafirmat faptul că reluarea antrenamentelor s-ar putea face la 16 iunie, iar reluarea meciurilor, la 6-7 iunie sau 13-14 iunie. „Este posibil să reluăm activitatea de pregătire - repet, doar activitatea de pregăire - începând cu data de 16 mai. Sunt trei principii la care ar trebui să ne raportăm: data de 20 iulie comunicată de UEFA ca moment la care trebuie să comunicăm echipele participante în cupele europene în sezonul următor, o perioadă de pregătire anterioară reluării programului competițional de minimum trei săptăâmni sau chiar patru dacă ne vor permite datele și apoi avem nevoie de 11 date pentru a termina lucrurile până pe 20 iulie, opt etape de play-off și trei date pentru Cupa României, semifinale tur-retur și finala. Aceste date sunt necesare pentru a comunica echipele participante în cupele europene la acel termen. Asta înseamnă că am putea relua competiția fie la 6-7 iunie, fie în săptămâna următoare, adică 13-14 iunie. În play-off nu este presiune din partea UEFA”, a spus Ștefan.El a menționat că sunt cinci cluburi care au probleme în a obține licența pentru sezonul viitor al Ligii I. „Sunt șase cluburi cu anumite probleme, înțeleg că unul dintre ele deja și le-a cam rezolvat, e vorba de Iași. Sunt sigur că și Dinamo va găsi soluții în perioada următoare. Am vorbit cu managementul tuturor acestor cluburi și m-au asigurat că există soluții. Da, ar trebui ca cluburile să-și ia licența, mai ales având în vedere aceste facilități pe care le-a gândit FRF și în urma solicitărilor noastre, respectiv extinderea termenului de evaluare pe anumite criterii financiare până la data de 29 mai și renunțarea la anumite criterii financiare, cel puțin pentru licența aferentă sezonului următor. Aici trebuie să facem o precizare, e nevoie de acceptul UEFA. Federația s-a adresat UEFA pentru a obține aceste facilități și așteaptă un răspuns”, a afirmat Ștefan.

Ministrul este sceptic în privința reluării

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, ieri că momentul reluării competițiilor sportive, întrerupte de pandemia de coronavirus, este departe și a precizat că nu au fost stabilite încă nici măsurile ce vor trebui respectate la reluarea antrenamentelor. În ceea ce privește fotbalul ministrul a declarat că oficialii de la MTS au discutat cu cei de la FRF și au studiat împreună cu Ministerul Sănătății posibilitățile legale și din punct de vedere epidemiologic în vederea reluării antrenamentelor.. „În aceste momente încercăm să definim foarte clar ce înseamnă această pregătire centralizată după noile reguli epidemiologic. Dar pentru aceste baze și pentru a crea acest cadru trebuie să dăm posibilitatea unei izolări din partea tuturor celor care participă la activitatea sportivă și mă refer nu numai la sportivi, ci și la staff tehnic, personal auxiliar, oameni care servesc această activitate. Avem modele la care lucrăm, avem modele de afara țării și căutăm cea mai bună și sigură soluție pentru toată lumea”, a mai menționat demnitarul, care a specificar că decizia finală va aparține epidemiologilor, Ministerului Sănătății, premierului și autorităților statului. LPF a anunțat, pe site-ul oficial, că a transmis un „Protocol de reluare a pregătirii centralizate tip cantonament cu circuit închis pentru cluburile din LIGA 1” către FRF, AFAN și MTS, pentru ca acesta să poată fi luat în considerare la elaborarea documentelor ulterioare. De asemenea, LPF a anunțat că susține demersul ministrului Ionuț Stroe de a se elabora, la nivelul Guvernului, în baza informațiilor primite de la federațiile sportive și Liga Profesionistă de Fotbal, o ordonanță care se fie aplicabilă pentru tot sportul românesc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.