Sport

Program de gală la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
2 iun 2018 927 vizualizări

Simona Halep joacă astăzi, de la ora 12:00, în optimile turneului francez cu belgianca Elise Mertens, în deschiderea marelui șoc Maria Șarapova – Serena Williams * vineri, Mihaela Buzărnescu a produs cea mai mare surpriză a turneului, învingând-o pe Elina Svitolina, însă ieri a fost învinsă clar de Madison Keys

Turneul feminin de tenis de la Roland Garros a produs o mare și extrem de plăcută surpriză vineri, când Mihaela Buzărnescu (33 WTA) a reușit să depășească pe una dintre marile favorite ale turneului, ucraineanca Elina Svitolina (4 WTA), scor 6-3, 7-5.  Exceptând-o pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu a făcut cel mai bun meci al unei românce în ultimii ani, partida carierei pentru ea. Buzărnescu a întâlnit o adversară în formă, văzută cu cele mai mari șanse la câștigarea trofeului, pe care a dominat-o într-un stil de mare campioană. Chiar dacă Svitolina, triumfătoare la Roma, după o finală clar câștigată în fața Simonei Halep, și-a scos din arsenal tot bagajul de lovituri și și-a crescut efortul pe măsură ce meciul a avansat, Buzărnescu a rămas calmă și a continuat să lovească în cros în reverul ucrainencei și să schimbe apoi brusc direcția, epuizând-o fizic și psihic pe jucătoarea ucraineană. Unghiurile deschise ale româncei, acuratețea loviturilor ei, stăpânirea de sine arătată în momentele cheie ale meciului au fost atuurile Mihaelei Buzărnescu, care au destabilizat-o pe Svitolina. Setul I a fost destul de clar dominat de româncă. Ea a obținut break-ul la scorul de 1-1 și l-a dublat la 5-3, pentru 6-3 în 35 de minute. De pe la jumătatea setului I, Svitolina și-a ridicat nivelul jocului, a devenit mai agresivă și mai precisă. în setul secund, ea a făcut prima break, la scorul de 1-1, dar nu l-a susținut cu serviciul, astfel că Buzărnescu a egalat. Tot Svitolina s-a desprins cu break la 4-4, dar din nou românca nu a cedat, a salvat o minge de set și a egalat din nou. Următoarele două jocuri au fost ale Mihaelei Buzărnescu, care a produs cea mai mare surpriză a competiției.

A doua româncă calificată în optimi a fost Simona Halep, învingătoare cu 7-5, 6-0 în fața germanei Andrea Petkovic (107) într-o oră și 28 de minute de joc. Simona a fost condusă cu 0-3 în primul set, dar apoi și-a recuperat break-ul și a dus scorul la 2-2. După ce au mers "cap la cap" până la 5-5, Halep a reușit break-ul la 6-5 și s-a impus cu 7-5. În setul doi, după primul game câștigat de Halep, Petkovic a acuzat dureri la genunchiul drept având nevoie de intervenția medicului. De atunci, setul doi a fost un "galop de sănătate" pentru Halep, care s-a impus cu scorul de 6-0.Simona Halep, joacă astăzi, de la ora 12:00, cu belgianca Elise Mertens (16 WTA), pe care a întâlnit-o o singură dată, în acest an, în turul doi la Madrid când sportiva din România s-a impus, scor 6-0, 6-3. În turul III, la Roland Garros, Mertens a învins-o cu 6-3, 6-1 pe australianca Daria Gavrilova (25 WTA). Irina Begu nu a putut face față în turul III puternicei jucătoare franceze Caroline Garcia (7 WTA) cedând în 80 de minute cu scorul de 1-6, 3-6.

Ieri, în primul meci din optimile de finală, Mihaela Buzărnescu n-a mai repetat figura în fața americancei Madison Keys. Probabil copleșită de așteptările care au apărut după succesul contra Svitolinei, Mihaela a abordat partida cu Keys fără curaj, fără efort, fără precizie și fără forță în lovituri. Cu un serviciu puternic, americanca a controlat fără probleme întâlnirea. Ea a profitat de mingile fără lungime și fără unghi ale adversarei și făcut mereu pasul în interiorul terenului, de unde a punctat în dese rânduri.

O altă surpriză din turul III a fost realizată de tânăra jucătoare estonă, Anett Kontaveit (24 WTA) care a scos-o din turneul pe Petra Kvitova (8) în două tie-break-uri. De remarcat, de asemenea în turul III, forma crescândă pe care o arată starurile Maria Șarapova și Serena Williams. Șarapova a făcut un meci senzațional în fața Karolinei Pliskova, scor 6-2, 6-1, iar Serena a trecut de germana Julia Görghs cu 6-3, 6-4. Cele două jucătoare se vor întâlni, astăzi, în optimile de finală, într-un meci cu mari așteptări. În celelalte partide disputate sâmbătă în turul III s-au înregistrat rezultatele: Sloane Stephens (SUA) – Camila Giorgi (Italia) 4-6, 6-1, 8-6; Garbiñe Muguruza (Spania) – Samantha Stosur (Australia) 6-0, 6-2; Lesia Țurenko (Rusia) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-2, 6-4; Angelique Kerber (Germania) – Kiki Bertens (Olanda) 7-6, 7-6. Ieri, în optimi, Anett Kontaveit a fost de nerecunoscut în fața americancei Sloane Stephens (2-6, 0-6), iar kazaha Iulia Putințeva a dispus cu 6-4, 6-3 de Barbora Strycova. Programul optimilor mai cuprinde în afara partidelor Halep – Mertens și Williams – Șarapova, și a meciului Daria Kasatkina – Caroline Wozniacki, disputat aseară, jocurile Angelique Kerber – Caroline Garcia și Garbiñe Muguruza – Lesia Țurenko.

La dublu, mai contăm pe perechea Irina Bara / Mihaela Buzărnescu, care s-a calificat în optimi, după o victorie splendidă, scor 2-6, 6-3, 6-3 în fața cuplului favorit nr. 4, format din Latisha Chan (Taiwan) și Bethanie Sands (SUA). Cele două românce vor juca împotriva americancelor Jennifer Brady și Vania King, care au învins cu 5-7,6-3, 6-3 perechea Katerîna Bondarenko / Aleksandra Krunic (Ucraina / Serbia). În optimi a ajuns și cuplul româno-spaniol Sorana Cîrstea / Sara Torribes, după victoria cu 6-3, 6-2 asupra echipei Svetlana Kuznețova / Lucie Safarova (Rusia/Cehia), însă s-a oprit în această fază în fața perechii  Chang Hao Ching / Chang Zhaoxuan (Taiwan / China), scor 2-6, 4-6 .  Begu și chinezoaica Wang Qiang au trecut de primul tur, scor 6-3, 7-6 de perechea Petra Martic/Maria Sakkari (Croația/Grecia), însă s-au oprit în fața cuplului favorit nr. 3, Andreja Klepac / Maria José Martinez (Slovenia / Spania) în fața căruia a cedat cu 3-6, 5-7. Ieri, perechea Klepac / Martinez le-a eliminat pe surorile Serena și Venus Williams, scor 6-4, 6-7, 6-0.

 În fine, Mihaela Buzărnescu, alături de finlandezul Henri Kontinen, n-a trecut de primul tur la dublu mixt, pierzând cu 7-6, 3-6, 9-11 partida cu perechea Xu Yifan / Oliver Marach (China / Austria).

Rezultate din turneul masculin, turul III: Fabio Fognini (Italia) – Kyle Edmund (Marea Britanie) 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 6-4; Maximilian Matterer (Germania) – Jürgen Zopp (Estonia) 6-2, 6-1, 6-4; Karen Hacianov (Rusia) – Lucas Pouille (Franța) 6-3, 7-5, 6-3; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Mischa Zverev (Germania) 6-1, 6-7, 6-3, 7-6; Diego Schwartzman (Argentina) – Borna Coric (Croația) 7-5, 6-3, 6-3; Rafael Nadal (Spania) – Richard Gasquet (Franța) 6-3, 6-2,6-2; David Goffin (Belgia) - Gaël Monfils (Franța) 6-7, 6-3, 4-6, 7-5, 6-3; Marin Cilic (Croația) – Steve  Johnson (SUA) 6-3, 6-2, 6-4; Juan Martin del Potro (Argentina) – Albert Ramos (Spania) 7-5,6-4, 6-1; John Isner (SUA) – Pierre-Hugues Herbert (Franța) 7-6, 6-4, 6-4. Optimi: Alexander Zverev (Germania) – Karen Hacianov (Rusia) 4-6, 7-6, 2-6, 6-3, 6-3; Dominik Thiem (Austria) – Kei Nishikori (Japonia) 6-2, 6-0, 5-7, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Fernando Verdasco (Spania) 6-3, 6-4, 6-2.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.