Sport

Profitând de două Caroline

Ziarul de Vrancea
29 oct 2017 653 vizualizări

Wozniacki a învins-o pe Pliskova și a propulsat-o pe Simona Halep pe primul loc în clasamentul mondial la finele anului 2016 * daneza a câștigat trofeul, învingând-o în finală pe Venus Williams * Încă un turneu câștigat de Mihaela Buzărnescu

 Sâmbătă, în prima semifinală a Turneului Campioanelor de la Singapore, daneza Caroline Wozniacki (6 WTA) a învins-o pe Karolina Pliskova, locul 3 mondial, și s-a calificat în finala Turneului Campioanelor. În urma victoriei lui Wozniacki, Simona Halep va ocupa locul 1 mondial la finalul anului. Românca este a treisprezecea jucătoare care reușește să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975. Wozniacki s-a impus cu scorul de 7-6, 6-3, după o oră și 56 de minute de joc. Simona Halep a primit trofeul pentru numărul 1 mondial, ieri la Singapore: "Am făcut ceva uriaș pentru țara mea. Probabil va trebui să mă duc la diverse evenimente, dar mă voi bucura, este frumos. Este cel mai bun moment al carierei mele, deci nu mă plâng. A fost dificil și minunat. Este o onoare să fiu al 13-lea număr mondial la finalul anului. 13 este numărul meu norocos. Este un sentiment extraordinar să termin anul pe primul loc. Cel mai bun moment de pe teren a fost atunci când am câștigat cu Ostapenko la Beijing. E mai special finalul sezonului, când văd cât de puține jucătoare au terminat anul ca lider mondial", a declarat Halep.

În cealaltă semifinală, veterana Venus Williams (5 WTA) s-a calificat în fața Carolinei Garcia (8), scor 6-7, 6-2, 6-3, în două ore și 30 de minute de joc. Venus Williams a ajuns pentru a treia oară în finală la Turneul Campioanelor, unde s-a impus în 2008. Finala s-a disputat între Caroline Wozniacki și Venus Williams, victoria revenind danezei cu 6-4, 6-4. Acesta este al 27-lea trofeu din cariera Carolinei Wozniacki, al doilea din 2017 (după Tokyo). Wozniacki a mai fost finalistă la Turneul Campioanelor în 2010, când a fost învinsă de Kim Clijsters. Î schimb, Venus Wiliams a câștigat Turneul Campioanelor în 2008 și în 2009 a pierdut finala competiției în fața surorii sale Serena. 

La dublu, victoria a revenit perechii Timea Babos / Andrea Hlavackova (Ungaria / Cehia), învingătoare în finală cu 4-6, 6-4,10-5 în fața cuplului Kiki Bertens / Johanna Larsson (Olanda / Suedia) în 90 de minute. Timea și Andrea au învins în semifinală cuplul Chan Yung Jan  / Martina Hingis (Taiwan /Elveția) cu 6-4, 7-6. Acesta a fost ultimul meci din cariera prodigioasă a Martinei Hingis. Elvețianca a devenit un star al tenisului la 16 ani, când a urcat pe locul 1 mondial la simplu și a câștigat Australian Open, Wimbledon și US Open, în 1997. Ea mai triumfat apoi de două ori la Australian Open, în 1998 și 1999. Hingis mai are în palmares 13 trofee de Grand Slam la dublu feminin (din 64 de turnee câștigate) și șapte la dublu mixt.

* Mihaela Buzărnescu continuă seria podigioasă a succeselor în circuitul ITF. În semifinalele turneului de 100.000 de dolari de la Poitiers, Mihaela (locul 89 WTA) a dispus cu 7-6, 6-3 de germana Tatjana Maria (48 WTA), iar ieri a câștigat cu 6-4, 6-2 finala cu belgianca Alison van Uytvanck (79) cu 6-4, 6-2 după 82 de minute. În vârstă de 29 de ani, Mihaela s-a calificat și în finala de la dublu, alături de Nicola Geuer (Germania). Cele două au fost depășite în finală cu 6-7, 3-6 de perechea Belinda Bencic/Yanina Wickmayer (Elveția/Belgia).

* Marius Copil (78 ATP) a fost învins în semifinalele turneului challenger de la Brest (Franța), cu premii totale de 106.000 de euro, de către grecul Stefanos Tsitsipas (95 ATP), scor 6-7, 6-7. Surprinzător, Tsitsipas a pierdut finala, cu Corentin Moutet (Franța, 224 ATP), scor 2-6, 6-7.

* Finalele ATP ale săptămânii: Roger Federer (Elveția) – Juan Martin del Potro (Argentina) 6-7, 6-4, 6-3 la Basel (1,8 milioane de euro): Lucas Pouille (Franța) – Jo-Wilfried Tsonga (Franța) 6-1, 6-4 la Viena.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.