Sport

Profesorul Viorel Ciubotaru își anunță public demisia din funcția de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007

Ziarul de Vrancea
30 mai 2021 3150 vizualizări

Profesorul Viorel Ciubotaru și-a anunțat public, prin intermediul unui comunicat de presă, demisia din postul de director director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007. Trebuie menționat că această demisie i-a fost solicitată în ședința Consiliului Local Focșani din 10 mai 2021 de către consilierul local PNL, Costel Bîrsan. Atunci, Bîrsan declara că a cerut clubului municipal informații cu privire la salariile jucătorilor echipei de handbal. Având în vedere, însă, "netransparența manifestată atunci când i s-a cerut justificarea cheltuielilor efectuate din bugetul public”, Costel Bîrsan  a solicitat în cadrul ședinței  din 10 mai 2021 a CL Focșani demisia directorului clubului CSM Focșani 2007, profesorul Viorel Ciubotaru. Acum, iată, această demisie este anunțată public de cel căruia i-a fost solicitată.    

Comunicat de presă

Am luat decizia de a demisiona din funcția de director al Clubului Sportiv Municipal 2007 pe care am ocupat-o prin concurs în 2016. Am luat această decizie în speranța că astfel va fi deblocată situația în care se află clubul ca urmare a subfinanțării activității sale prin Bugetul pentru anul 2021 și a lipsei de perspective pentru perioada imediat următoare. Am încheiat cu bune rezultate un an competițional complicat din cauza pandemiei, urmează un altul și mai complicat din cauza lipsei de resurse financiare care să genereze continuitate în performanțe. Pentru sporturile de echipă este perioada reînnoirii contractelor și constituirii loturilor cu care se va intra în sezonul 2021-2022. În cea mai mare parte, contractele expiră la 31 mai, dată la care ar fi trebuit să existe semnate contractele pentru viitorul sezon. În lipsa lor, riscăm să pierdem jucători foarte valoroși cu care, la handbal, am obținut cea mai bună performanță la nivel de echipă din istoria clubului.

Plecarea mea de la conducerea CSM Focșani 2007 a fost o miză pentru o parte a consilierilor locali. Miza a fost atinsă și mă aștept ca acum să fie făcut și necesarul pas al finanțării clubului la un nivel rezonabil. Voi rămâne alături de colegii din clubul la care sunt angajat cu contract de muncă la Secția Handbal. În măsura în care se va considera că este utilă experiența mea în managementul sportiv prin care am construit, împreună cu oamenii de handbal din club, o echipă de valoare în România, voi continua să fiu alături de aceasta.

În cei cinci ani în care am fost directorul CSM Focșani 2007 sportivii clubului de la toate secțiile și antrenorii lor au reușit multe performanțe remarcabile prin care au făcut o imagine de apreciat Focșaniului pe arenele de concurs din țară și străinătate. Mă bucur că au reprezentat cu cinste clubul și Municipiul Focșani, îi felicit, le mulțumesc pentru că m-au susținut și au răspuns în mod deosebit bunei colaborări pe care am avut-o cu ei. Le doresc să continue să facă performanță, să creadă că pot depăși această perioadă, în așteptarea unor vremuri mai bune pentru sportul focșănean.

Mulțumesc și fostului Consiliu Local ca și domnului Primar Cristi Valentin Misăilă pentru că au înțeles importanța activității sportive și au susținut-o și când a fost mai ușor și când a fost mai greu pentru Municipiu.

Mulțumesc în mod special suporterilor care au susținut echipele CSM Focșani 2007 și pe sportivii care le-au oferit multe satisfacții.

Profesor, Viorel Ciubotaru

Citiți și:VIDEO | Bugetul Focșaniului pe anul 2021 propus de primarul Misăilă, modificat radical de amendamentele majorității PNL-USR-PLUS din CL;

Consilierul local Costel Bîrsan, despre cheltuielile din bugetul local pentru echipa de handbal masculin seniori CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.