Sport

Cartoful fierbinte al finanțării CSM Focșani 2007 provoacă demisia profesorului Stănică Grosu din funcția de director interimar

Ziarul de Vrancea
13 sep 2021 2808 vizualizări
Profesorul Stănică Grosu a demisionat după numai o lună și o săptămână de mandat din postul de director interimar al CSM Focșani 2007.Profesorul Stănică Grosu a girat prin semnătura sa pe 20 august 2021 intrarea în vigoare a unor contracte de activitate sportivă ale antrenorilor și sportivilor din cadrul secțiilor clubului pentru sezonul competițional 2021-2022, de valoare mult mai mare decât finanțarea aprobată prin hotărâre a Consiliului Local Focșani
Profesorul Stănică Grosu a demisionat după numai o lună și o săptămână de mandat din postul de director interimar al CSM Focșani 2007.Profesorul Stănică Grosu a girat prin semnătura sa pe 20 august 2021 intrarea în vigoare a unor contracte de activitate sportivă ale antrenorilor și sportivilor din cadrul secțiilor clubului pentru sezonul competițional 2021-2022, de valoare mult mai mare decât finanțarea aprobată prin hotărâre a Consiliului Local Focșani

Conform unor informații neoficiale vehiculate în mediul online local, Stănică Grosu, antrenor de judo și profesor de educație fizică și sport, ar fi demisonat astăzi (joi - 9 septembrie 2021) din postul de director interimar al Clubului Sportiv Municipal (CSM ) Focșani 2007 .

Deși profesorul Stănică Grosu invocă motive personale pentru înaintarea demisiei după o lună și o săptămână de mandat, cartoful fierbinte al finanțării clubului CSM Focșani 2007, despre care Ziarul de Vrancea v-a informat din timp, pare a fi adevărata cauză a demisiei depusă joi 9 septembrie 2021, la secretariatul primarului Misăilă.

Reamintim că profesorul Stănică Grosu a fost numit în funcția de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 pe data de 2 august 2021, printr-o decizie a primarului Cristi Valentin Misăilă.

Decizia a venit atunci după ce deținătoarea funcției interimare, juristul Carmen-Verona Gurguiatu, și-a anunțat demisia. Nu se știu exact motivele demisiei juristei Carmen-Verona Gurguiatu din funcția de director interimar al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007. Ea apărea însă în urma scandalului de sâmbătă, 31 iulie 2021, ca urmare a accidentării grave suferite de un fotbalist de la CSM Focșani 2007, într-un meci în care echipa de fotbal focșăneană a fost condusă de antrenori fără contracte înregistrate legal la FRF.

La rândul ei, jurista Carmen-Verona Gurguiatu a fost numită director interimar al Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007 la începutul lunii iulie 2021, printr-o decizie a primarului Cristi Valentin Misăilă, după expirarea perioadei de preaviz a fostului director demisionar al CSM Focșani 2007, profesorul Viorel Ciubotaru. 

Profesorul Viorel Ciubotaru și-a anunțat public demisia din postul de director director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 prin intermediul unui comunicat de presă, la sfârșitul lunii mai 2021. Trebuie menționat că demisia profesorului Viorel Ciubotaru fusese solicitată în ședința Consiliului Local Focșani din 10 mai 2021 de către consilierul local PNL, Costel Bîrsan. Atunci, Bîrsan declara că a cerut clubului municipal informații cu privire la salariile jucătorilor echipei de handbal. Având în vedere, însă, „netransparența manifestată atunci când i s-a cerut justificarea cheltuielilor efectuate din bugetul public”, Costel Bîrsan a solicitat în cadrul ședinței din 10 mai 2021 a CL Focșani demisia directorului clubului CSM Focșani 2007, profesorul Viorel Ciubotaru, iar la sfârșitul lunii mai 2021 acea demisie a fost anunțată public chiar de cel căruia i-a fost solicitată. 

Cauzele demisiei profesorului Stănică Grosu: Cel mai probabil, n-a mai putut ține în mâini cartoful fierbinte al finanțării clubului CSM FOCȘANI 2007

Revenind la demisia de joi, 9 septembrie 2021, a profesorului de educație fizică și sport, antrenorul de judo Stănică Grosu din postul de director interimar al Clubului Sportiv Municipal 2007 Focșani, deși nu se cunosc motivele acestei demisii, ele pot fi bănuite din faptele petrecute pe parcursul mandatului de o lună și o săptămână al acestuia.

Reamintim că prinr-o postare pe Facebook, Comitetul Director al CSM Focșani 2007 anunța că: „În ședința de Comitet Director de astăzi (n.r. vineri, 20.08.2021), s-au aprobat și semnat contractele de activitate sportivă ale antrenorilor și sportivilor din cadrul secțiilor clubului (Handbal, Fotbal, Baschet, Volei, Tenis de masă, Atletism, Tir sportiv, Tenis de câmp, Judo, Arte marțiale, Șah, Taekwondo) pentru sezonul competițional 2021-2022.”  

Unul din motivele cele mai serioase ale demisiei profesorului Stănică Grosu din funcția de director interimar al CSM  Focșani 2007 ar putea-o constitui semnarea, anunțată că s-a făcut vineri, 20 august 2021, a tuturor contractelor de activitate sportivă ale antrenorilor și sportivilor din cadrul secțiilor clubului pentru sezonul competițional 2021-2022. Această semnare s-a realizat în condițiile unei finanțări asigurate, în ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani din 18 iulie 2021, de doar 2,5 milioane de lei, dintr-un necesar de 8,6 milioane lei. Este deci evident că vineri, 20 august 2021, în Comitetului Director al CSM Focșani  2007 s-au semnat contracte de o valoare mult mai mare decât finanțarea asigurată prin hotărârea Consiliului Local Focșani. 

„Este ca și cum un administrator al unei firme ar semna CEC-uri fără acoperire”, a explicat printr-o comparație sugestivă, pentru Ziarul de Vrancea, un cunoscător în domeniul financiar-contabil situația creată prin aprobarea contractelor menționate în ședința Comitetului Director al CSM Focșani 2007 din 20 august 2021. Deci s-ar putea ivi o problemă de legalitate în legătură cu aceste contracte, iar complicațiile care s-ar putea genera printr-o asemenea constatare ulterioară ar fi unele cu impact considerabil. 

La acea vreme, președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007, Liviu Macovei, pasa înteaga responsabilitate a aprobării contractelor în ședința Comitetului Director al CSM Focșani 2007, din 20 august 2021 doar asupra directorului clubului profesorul Stănică Grosu.

”Noi doar am aprobat în Comitetului Director, semnarea contractelor. Legalitatea lor este însă dată de semnătura directorului CSM Foșani 2007 (n.r. profesorul Stănică Grosu) care este o persoană ajunsă în această funcție printr-o decizie a primarului Cristi Valentin Misăilă. Actualul director al CSM Foșani 2007 (n.r. profesorul Stănică Grosu), care este un om de sport, a înțeles să-și asume răspunderea și să semneze contractele, pentru ca echipele clubului să se poată înscrie în competiții.”   

Din informațiile obținute de Ziarul de Vrancea, primarul Cristi Valentin Misăilă a solicitat Comitetului Director și conducerii clubului, înainte de vira în bugetul CSM Focșani 2007 suma de 2 500 000 lei, aprobată în ședința din 18 august 2021 a Consiliului Local, o serie de documente. Ar fi vorba, spun sursele noastre, de documente referitoare la justificarea cheltuielor angajate de Comitetului Director și conducerea clubului (contracte cu jucători și antrenori, procese verbale de ședință ale Comitetului Director, procese verbale de negociere etc). O posibilă cauză a  nealocării până acum a celor 2 500 000 lei, votați de majoritatea din Consiliul Local, formată din PNL si USR-PLUS, în ședința din 18-08-2021să suplimenteze bugetul CSM Focșani 2007, ar putea-o constitui neprimirea documentelor solicitate menționate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.