Sport

Profesorul Lucian Tucan, cel mai valoros antrenor de handbal masculin pe care l-a avut Vrancea, premiat de FRH cu ocazia pensionării

Ziarul de Vrancea
7 iun 2023 2298 vizualizări

Profesorul Lucian Tucan şi-a început cariera de antrenor în anul 1978 la Clubul Sportiv Şcolar din Focşani. În cei 45 de ani de carieră, Lucian Tucan a reuşit să se impună în handbalul românesc, rezultatele sale fiind apreciate la nivel naţional. În anul 1984 a format la Focșani una dintre cele mai puternice echipe de juniori din România, formaţie cu care a reuşit să ia medaliile de bronz la turneul final al Campionatului Naţional a FRH şi medaliile de argint la turneul final al Cluburilor Sportive Şcolare.Din această generaţie de excepţie a handbalului din România au făcut parte, printre alţii, Costică Neagu, Laurenţiu Manu, Claudiu Stanciu, Adrian Stanciu, Remus Chirilă, Vasile Stanciu şi Claudiu Ionică. „Costică Neagu a reuşit să ia medalie de bronz cu naţionala României la Praga în anul 1990 şi s-a clasat pe locul 8 la Jocurile Olimpice de la Barcelona 1992. Claudiu Ionică şi Costică Neagu au luat titlul naţional şi Cupa României cu Universitatea Craiova, dar şi medaliile de aur la Balcaniada de tineret", îşi aduce aminte cu emoţii profesorul Lucian Tucan citat de adevarul.ro.„În cariera mea(...), zece am fost antrenor la loturile naţionale ale României. În anul 1984 am fost antrenor la Naţionala de juniori a României, iar în 1985 am condus lotul naţional de tineret cu care am reuşit să iau medaliile de bronz la Campionatele Balcanice din Iugoslavia.Până în 2003 am mai fost numit la conducerea echipelor de juniori şi tineret cu care am participat la Campionatele Europene şi Mondiale. În anul 2002 am primit titlul de antenor emerit", îşi rezuma activitatea antrenorul Lucian Tucan într-un articol publicat în adevarul.ro în anul 2010.

Federația Română de Handbal, reprezentată prin domnul Mihail Bocan, director tehnic al FRH, a acordat joi 01 iunie 2023, înainte de începerea partidei, CSM Focșani 2007 - CSȘ 2 Baia Mare din Turneil Final al Campionatului Național de handbal masculin juniori 1 (Valoare) de la Focșani, antrenorului emerit Lucian Tucan o plachetă ”în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă adusă în descoperirea, pregătire și șlefuirea  numeroaselor talente ale handbalului românesc.”.După 45 de ani, profesorul Lucian Tucan, cel care a format multe generații de handbaliști la Focșani dar ăi pe plan național, s-a pensionat.

A fost, vreme de 45 de ani, antrenor de juniori și seniori la Focșani ca și la naționalele de juniori și tineret ale României, fapt pentru care a primit în 2002 titlul de antrenor emerit.

Ani mulți în sănătate și din partea foștilor săi elevi, a focșănenilor iubitori de handbal, domnule profesor și antrenor emerit, Lucian Tucanse precizează într-o postare activată joi 01 iunie 2023 pe contul de facebook CSM Focșani 2007 oficial

Citiți și : Focşani: Lucian Tucan este un antrenor de cinci stele

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.