Sport

Primul tricou galben

Ziarul de Vrancea
4 iul 2019 686 vizualizări

Rutierul olandez, Mike Theunissen, a câștigat etapa inaugurală a Turului Franței și s-a impus cu echipa sa, Jumbo-Visma, în contratimpul din etapa a II-a

Olandezul Mike Teunissen (Team Jumbo–Visma) a câștigat, sâmbătă, prima etapă a ediției din acest an a Turului Franței, desfășurată în Belgia, pe distanța de 194,5 kilometri. Traseul primei etape a fost Bruxelles – Charleroi – Bruxelles. Ciclistul în vârstă de 26 de ani a câștigat la sprint, în fața lui Peter Sagan (Bora Hansgrohe) și Caleb Ewan (Lotto-Soudal), clasați pe locurile următoare. Mike Teunissen avea misiunea de a-l lansa la final pe coechipierul lui, Dylan Groenewegen, însă acesta a căzut cu un kilometru înainte de final, în urma unui incident de cursă în care a fost prins și Geraint Thomas (Team Ineos), campionul en-titre în Turul Franței, din fericire fără urmări grave. Mike Teunissen s-a transformat în câteva fracțiuni de secundă în vârful de lance al formației Jumbo-Visma și a reușit la final să-și treacă în cont cea mai importantă victorie a carierei. Totodată, el a îmbrăcat în premieră și tricoul galben în Tir. Cursa a fost animată devreme de campionul olimpic Greg Van Avermaet (CCC), cel care avea să obțină la finalul etapei și tricoul cu buline roșii. A fost urmat de Natanel Berhane (Cofidis), Mads Würtz (Katusha-Alpeci și Xandro Meurisse (Wanty-Gobert). Cu 70 de kilometri înainte de final, evadarea a fost anihilată integral, Peter Sagan a câștigat apoi sprintul intermediar, după care a ieșit în evidență Stéphane Rossetto (Cofidis), care a încercat o acțiune solitară. Francezul a fost prins la rândul lui cu 10 km înainte de final. Așa cum era de așteptat, prima rundă a fost destul de tensionată, iar Jakob Fuglsang a fost primul mare favorit care a căzut. Danezul de la Astana a fost la pământ cu 18 km înainte de final, dar colegii au reușit să-l readucă la timp în pluton.

Ieri s-a disputat etapa a II-a, un contratimp pe echipe, desfășurat pe distanța de 27,6 kilometri, pe străzile capitalei Belgiei. Etapa a fost câștigată de echipa Jumbo-Visma, urmată de Ineos. Mike Teunissen (Jumbo-Visma), câștigătorul primei etape, rămâne în posesia tricoului galben de lider. Team Ineos, principala favorită a zilei, a plecat chiar prima la start, după ce în ziua precedentă a ocupat ultimul loc în clasamentul pe echipa. Trupa lui Thomas și Egal Bernal, doi dintre favoriți la câștigarea trofeului, nu a avut reperele altor echipe din traseu, dar a mers în general bine și a încheiat cursa în 29 de minute și 18 secunde (medie de 56km/h). Echipa britanică, fără Chris Froome în acest an, a avut poziția amenințată doar de Deceuninck Quick Step (cu Julian Alaphilippe lider), care a terminat la o secundă în spate. Totul a fost valabil însă până la ultima echipă intrată în cursă, Team Jumbo-Visma, cea care reușise să câștige prima etapă prin Mike Teunissen. Olandezii au avut rezultate excelente la toate punctele intermediare de cronometraj, iar pe final chiar au reușit să prindă un tempo și mai bun, astfel că au sosit în 28 de minute și 58 de secunde, adică cu 20 de secunde mai bine decât Team Ineos.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.