Sport

Primul test pentru Ryde

Ziarul de Vrancea
29 mai 2019 765 vizualizări

Noul antrenor al naționalei feminine de handbal va avea loc la Brăila, Trofeul Carpați

Calificată direct la Campionatul Mondial din 2019, naționala feminină este scutită de emoții în aceste zile, când sunt programate meciurile de calificare în Europa, pentru turneul final din Japonia.  România nu a intrat totuși în vacanță, ci se va pregăti în cadrul Trofeului Carpați, întrecere programată în 31 mai – 2 iunie la Brăila. Va fi o bună ocazie și pentru noul staff tehnic, Tomas Ryde și Costică Buceschi, să-și facă o idee mai clară asupra potențialului echipei. Cei doi antrenori au mai fost pe banca naționalei în perioada 2015-2016, dar între timp lucrurile s-au schimbat destul de mult. În primul rând, Ryde și Buceschi nu se mai bazează pe câteva jucătoare cu mare experiență, precum Aurelia Brădeanu, Oana Manea, Ada Nechita, Paula Ungureanu, etc, majoritatea retrase deja din activitate. Din lotul prezent la Brăila, gazda competiției, nu fac parte nici măcar actualii lideri, Cristina Neagu, Valentina Ardean și Eliza Buceschi, toate fiind accidentate.  „În 2015 o aveam pe Paula Ungureanu, Denisa Dedu era al doilea portar, poate chiar al treilea, era o tânără jucătoare și intra destul de rar, mai mult la aruncările de la 7 metri. Între timp, ea a ajuns un portar foarte bun de top mondial și sper că se va menține la același nivel cel puțin 10 ani de acum încolo. Sunt foarte mândru de progresul ei”, a declarat Tomas Ryde, vorbind despre ce a găsit azi la naționala României, comparativ cu mandatul precedent. Denisa Dedu și Tomas Ryde vor fi în aceeași echipă și la CSM București.

Interesant, debutul lui Tomas Ryde în noul mandat va fi într-un turneu la care va fi prezentă și Angola, o adversară care îi trezește amintiri neplăcute de la Jocurile Olimpice de la Rio. După un bronz mondial în 2015, România a avut o cădere abruptă la competiția supremă din Brazilia. Iar principalul șoc a fost tocmai o înfrângere în fața Angolei, cu 19-23. Partida cu Angola se va desfășura duminică, de la ora 17:30, și va fi transmisă în direct pe TVR2. Până atunci, tricolorele vor mai testa cu România U19 (vineri, ora 17:30) și Japonia (sâmbătă, ora 17:30). Și aceste meciuri vor putea fi urmărite pe TVR2.  Ca un amănunt de culoare, atât Angola, cât și Japonia au pe banca tehnică antrenori din Danemarca, pe Morten Soubak, respectiv Ulrik Kirkely. Crina Pintea și Gabriela Perianu au devenit „veteranele” lotului. „Ne bucurăm că avem parte de un turneu puternic, în compania unor echipe destul de tari, cu două stiluri diferite. Vor fi jocuri utile ținând cont că vine un Campionat Mondial, iar acolo probabil ne vom reîntâlni cu aceste adversare. Ne dorim să oferim un joc frumos, să ne bucurăm de handbal, să ne pregătim și să terminăm sănătoase acest turneu”, a declarat Denisa Dedu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.