Sport

Primul set cedat

Ziarul de Vrancea
18 mai 2017 658 vizualizări

* Simona Halep și-a învins colega de generație, Anastasia Pavliucenkova, cu 6-1, 4-6, 6-0 în optimile turneului de tenis de la Roma * ea a cedat setul al doilea în câteva momente de slăbiciune, dar și-a desființat adversara în actul decisiv * urmtoarea adversar este estona Anett Kontaveit pe care Simona a învins-o categoric la Miami

 

Simona Halep a mai trecut un hop în cadrul turneului de categorie Premier Five de la Roma (premii totale: 2.775.745 dolari), trecând în optimi cu scorul de 6-1, 4-6, 6-0 de rusoaica Anastasia Pavliucenkova (17 WTA), într-un meci de o or și 37 de minute.  Simona a reușit break-ul înc de la începutul meciului și nu i-a dat nicio șans adversarei, impunându-se în primul set cu 6-1, dup 26 de minute. În setul al doilea, a fost rândul rusoaicei s înceap cu un break, îns Halep a egalat. Când Halep a fost condus cu 2-3, l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill, care i-a spus s nu mai fie încpțânat, s-și relaxeze mintea și s încheie setul. La 4-4, Pavliucenkova a reușit break-ul și apoi a câștigat setul. Îns setul decisiv  a fostla discreția juctoarei din Constanța, care s-a impus cu 6-0. Simona Halep a comis patru duble greșeli, iar Pavliucenkova șase, Simona a avut 17 mingi direct câștigtoare (winners), rusoaica 26, dar numrul de erori neforțate a fost foarte mare pentru Anastasia (37), faț de Simona (9). Halep are acum un scor incredibil de 7-0 în meciurile directe cu Pavliucenkova, fr a lua în considerare o victorie reușit la junioare de Simona, care este mai vârstnic decât Anastasia cu trei luni.  "M simt minunat. Simt jocul, m simt puternic pe teren, picioarele sunt puternice, sunt bine mental, deci a fost bine azi. Cred c totul ține de încredere, simt fiecare lovitur, fiecare minge.M bucur c în setul trei am putut reveni fix la ce am fcut în primul și a mers foarte bine", a declarat Halep dup meciul cu Anastasia Pavliucenkova. Simona o va întâlni în turul III pe juctoarea eston Anett Kontaveit (68), venit din calificri, care în turul doi a trecut de numrul 1 mondial, Angelique Kerber, iar în optimi de Mirjana Baroni, scor 6-1, 6-1. Cele dou s-au întâlnit o singur dat, chiar în acest an, în turul III la Miami. Halep s-a impus cu 6-3, 6-0. “A fost un meci dificil. Dar am fost puternic atunci. Nu știu cum joac pe zgur. Poate o voi urmri puțin. Suntem în sferturi și toat lumea trebuie s joace un tenis bun. M aștept la o partid grea mâine, dar cred c am șansa mea”, își amintește Simona Halep.

Ultimele victime de prim rang ale turneului feminin de la Roma sunt Dominika Cibulkova (5 WTA) și Svetlana Kuznețova (8 WTA). Juctoarea din Slovacia a fost învins de rusoaica Ekaterina Makarova ( 43), scor 6-1, 1-6, 3-6, iar “Sveta” a pierdut cu 6-2, 5-7, 4-6 de australianca Daria Gavrilova (33) venit din calificri. Tot ieri, Venus Williams, juctoare care apare mai rar în circuit, a învins-o pe britanica Johanna Konta cu 6-1, 3-6, 6-1. Olandeza Kiki Bertens a trecut cu 7-6, 6-1 de Makarova, iar spaniola Garbiñe Muguruza a câștigat un meci greu cu germana Julia Görges, scor 7-5, 6-4. Învingtoarea meciului dintre Bertens și Gavrilova va juca în semifinale cu cea care se va impune în partida Simona Halep – Anett Kontaveit.

În turneul masculin, Fabio Fognini (29 ATP), cel care l-a învins anterior pe liderul mondial Andy Murray, a pierdut la rândul su în fața marii speranțe a tenisului german, Alexander Zverev (17), scor 3-6, 3-6. În sferturi, Zverev va juca împotriva canadianului Milos Raonic (6 ATP), care l-a învins cu 6-3, 6-2 pe cehul Tomas Berdych (13). O alt mare supriz a înregistrat americanul John Isner (24), care l-a eliminat (7-6, 6-4) pe al treilea favorit Stanislas Wawinka. Isner va juca în sferturi cu croatul Marin Cilic (8 ATP), învingtor cu 6-3, 6-4 în fața belgianului David Goffin (10 ATP). În sferturi s-a calificat și sârbul Novak Djokovic, nr. 2. mondial, care a trecut, scor 6-4, 6-4 de spaniolul Roberto Bautista. În fine, perechea Florin Mergea/Aisam-Ul-Haq Qureshi (România/Pakistan) a fost eliminat de cuplul Lukasz Kubot/Felipe Melo (Polonia/Brazilia), cap de serie numrul 5, scor 2-6, 3-6. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.