Sport

Primăria susține sportul

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 824 vizualizări

Minunea nu se întâmplă la Iași, ci la Cluj unde CL finanțează și cinci federații naționale

Un număr de 43 de asociații și cluburi sportive din Cluj dar și cinci federații naționale, urmează să primească peste 11 milioane de lei din partea Consiliului local, fonduri nerambursabile, pentru evenimente și competiții în anul 2020.. În lista eligibilă se regăsesc 43 de cluburi și asociații sportive, cărora li se alătură cinci federații naționale, care vor organiza în acest an competiții internaționale la Cluj. În total, cererile depuse de cluburi și federații au însumat circa 25 milioane de lei, dar suma alocată va fi de doar 11,2 milioane. Astfel, cele mai mari sume vor fi destinate către CS Universitatea Cluj și FC Universitatea Cluj (câte 3 mil. lei), U BT Cluj (1,7 mil. lei), CSM Cluj (430.000 lei), CS „Motorhome Napoca Rally Team” (410.000 lei). În ordine, forurile naționale sprijinite cu fonduri din partea Primăriei Cluj-Napoca sunt următoarele: FR Gimnastică Ritmică - 350.000 lei (organizare etapă Cupă Mondială) și FR Baschet - 350.000 (organizare CM under 17 baschet feminin), precum și FR Karate WUKF - 100.000, FR Culturism și Fitness - 100.000, și FR Darts - 5.000, ultimele trei cu participare și promovare a sportului de performanță la evenimentul „Sportul pentru toți”. CS CFR Cluj, club privat care, conform legii, nu este eligil pentru sume de la bugetul local, va primi doar 100.000 lei pentru promovarea sportului de performanță.

Propunerile comisiei de specialitate urmează a fi votate în ședință a Consiliului local, după depunerea/rezolvarea, dacă va fi cazul, contestațiilor, în intervalul 18-20 martie 2020. Sumele sunt acordate în baza Regulamentului de finanțare nerambursabilă din fonduri publice a structurilor sportive.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.