Sport

Prima grupă așteaptă testele

Ziarul de Vrancea
22 iul 2020 873 vizualizări

În acest week-end se joacă doar un singur meci în play-off, fără miză, și trei meciuri în play-out * este posibil ca peste o săptămână să se tragă cortina peste primul sextet

Programul a ceea ce a mai rămas din Liga I este în continuare în ceață și supus schimbărilor. Grupa play-off este oarecum mai aproape de liman, deoarece mai sunt două etape de jucat și o restanță. Teoretic, CFR Cluj ar trebui să joace duminică meciul cu FC Botoșani din penultima etapă, însă numai dacă rezultatele testărilor vor fi negative. Fiind o oarecare incertitudine și în Bănie, LPF a mutat la mijlocul săptămânii partida oltenilor din Bănie cu Astra, pentru a se juca, eventual, simultan cu restanța FCSB – CFR Cluj. Cealaltă partidă, de la Mediaș nu mai are nicio miză, finala Cupei României câștigată de FCSB a avut darul de a limpezi socotelile deținătoarei competiției KO, dar și a FC Botoșani în privința campionatului. Totul converge spre situația ca meciul decisiv de la Craiova să se dispute pornind de la blocstarturi egale. Dacă diavolul acesta „încoronat” nu-și bagă coada, peste o săptămână și ceva vom ști campioana României.

În play-out lucrurile nu sunt deloc clare, Dinamo va ajunge la patru restanțe de disputat. Asupra acestei grupe nu presează nici un termen de la UEFA, însă dacă se va ajunge ca toate restanțele „câinilor” să se consume înaintea ultimei etape a play-off-ului, campionatul viitor va fi întârziat până prin septembrie. Există la LPF și FRF trei-patru variante de rezolvare a problemei,iar săptămâna viitoare se va decide cum se va proceda. Bineînțeles, în funcție de pandemie!

Play-off, etapa a IX-a (25-29 iulie): Gaz Metan Mediaș - FCSB (sâmbătă, ora 21:00); CFR Cluj – FC Botoșani (duminică, 21:00); Astra Giurgiu – Universitatea Craiova (miercuri, 20:30); Clasament: 1. Craiova – 44 p; 2. CFR Cluj – 40 p (-1 joc); 3. Astra – 33 p; 4. FC Botoșani – 29 p; 5. FCSB – 28 p (-1j); 6.Gaz Metan Mediaș - 25 p.

Play-out, etapa a XI-a (25-26 iulie): Academica Clinceni – Poli Iași (sâmbătă, ora 15:30); FC Viitorul – Chindia Târgoviște (sâmbătă, ora 18:00), FC Voluntari -Sepsi Sfântu Gheorghe (duminică, ora 16:00). Partida Dinamo - FC Hermannstadt va fi reprogramată. Clasament: 1.Viitorul – 39 p; 2.Clinceni – 29 p; 3.Voluntari – 28 p (12-6); 4.Sepsi – 28 p (15-15); 5. Hermannstadt – 28 p (-1 joc, 12-12); 6.Poli Iași – 23 p; 7. Dinamo – 21 p (-3 j); 8. Chindia – 17 p.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.