Actualitatea

Prezentare de gală pentru echipa de handbal, vineri seară în Polivalentă. Se alege noul căpitan al echipei

Mihaela Vlădescu
17 aug 2017 5150 vizualizări

Cu trei noi achiziții, CSM Focșani 2007 joacă anul acesta într-un campionat foarte puternic. Toate echipele din Liga Națională s-au întărit peste vară, în România venind internaționali cu experiență.

 

Vineri, 18 august, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă din Focşani va avea loc prezentarea oficială a lotului cu care echipa noastră, CSM Focşani 2007, va aborda noua ediţie de Liga Naţională la handbal. Evenimentul mult aşteptat de suporterii focşăneni va fi urmat de o partidă amicală pe care băieţii noştri o vor disputa în compania echipei Ştiinţa Municipal Bacău. Va fi un eveniment ce se anunţă încă de pe acum a fi unul de excepţie, mai ales că din această vară echipei noastre s-au alăturat trei noi jucători cu mare experienţă, dar şi un antrenor secund, în persoana lui Bogdan Voica. Înainte de primul lor joc în faţă propriilor suporteri, am stat de vorba cu fiecare dintre ei, rugându-i să transmită gândurile cu care au venit la Focşani. „Am venit cu optimismul de a fi jucat în play-off anul trecut şi cu cu gândul de a o face din nou cu Focşani. Cunosc publicul din anii trecuţi, când veneam aici ca adversar, iar acum mă bucur să ştiu că voi juca în faţă unor oameni atât de pasionaţi, care trăiesc handbalul cu mare intensitate,” mi-a declarat fostul jucător al lui H.C. Vaslui, echipa revelaţie a sezonului trecut, interul stânga Călin Hagiu. Tot pe partea stânga, pe postul de inter stânga, din această vara, echipa noastră se va bucura şi de serviciile jucătorului de origine sârbă Ilija Sladic. Ilija nu este la prima experienţă ca handbalist în ţara noastră, acesta jucând în urmă cu mai mulţi ani la Timişoara, acolo unde mi-a mărturisit că are şi foarte mulţi prieteni. Îi place atmosfera de la Focşani, s-a acomodat deja cu sala, apreciază atmosfera de la echipă şi consideră că la Focşani este un grup unit, care poate face performanţă. Sladic a jucat nu mai puţin de 14 sezoane în Spania, în prima şi în a două divizie şi poate fi unul din golgheterii echipei noastre în noul sezon care stă să înceapă.

Abia aştept să fac cunoştinţă cu suporterii minunaţi

Despre centrul Valentin Pătru toată lumea ştie că a jucat nouă sezoane pentru vicecampioana CSM Bucureşti. La Focşani soseşte după  un sezon petrecut la nou promovata C.S. Politehnica Iaşi. Mi-a spus că se bucură că face parte din această echipă, sperând şi dorindu-şi să facă un sezon foarte bun, mult mai bun decât cel precedent, cu evoluţii personale care să ajute echipa în acest sens. „Abia aştept să fac cunoştinţă cu suporterii minunaţi despre care ştiu că vin în număr foarte mare la sală, susţinându-i necondiţionat, tot timpul pe aceşti băieţi. Ne dorim foarte mult ca pe viitor să bucurăm suporterii la fiecare meci pe care-l vom avea. Hai CSM Focşani”, a încheiat Valentin Patru. Încă de la primul antrenament cu echipa, secundul Bogdan Voica a pus accent pe unitatea echipei şi pe disciplina din teren şi din afara acestuia. „Îmi doresc să fim mereu pe aceeaşi lungime de undă, când stabilim ceva, toată lumea să respecte ceea ce am stabilit. Îmi doresc ca relaţiile dintre noi să se bazeze pe respect reciproc”, a spus Bogdan Voica, cel care în anul 2015 a fost selecţionerul naţionalei de tineret al României.

Campionatul intern pare mai puternic ca niciodată

Înainte de prezentarea oficială pentru noul sezon am considerat normal să aduc suporterilor câteva cuvinte şi din partea celui care a fost căpitanul şi golgheterul echipei noastre în sezonul trecut. Mihai Miroiu se bucură foarte mult că nu s-au făcut schimbări majore la nivelul lotului. „În proporţie de 80% suntem în aceeaşi formulă şi asta se simte. Suntem câţiva jucători care deja vom juca împreună pentru al treilea an consecutiv...părerea mea este că jucătorii ajunşi la echipă în această vară s-au integrat foarte bine şi rapid. Cu Hagiu şi cu Pătru suntem mai mulţi băieţi care am fost colegi cu ei şi cu care am jucat la echipele pe la care am trecut în carieră. Ilija este un jucător cu mare experienţă...am aşteptări foarte mari de la noul sezon, în condiţiile în care campionatul intern pare mai puternic ca niciodată. În România au ajuns jucători foarte buni, cu performanţe remarcabile, toate acestea făcând ca această competiţie să fie mai acerbă şi din care cu toţii vom avea numai de câştigat”, a concluzionat Mihai Miroiu. Într-o cu totul altă ordine de idei, astăzi (n.r. joi) jucătorii echipei noastre vor vota şi noul căpitan de echipă dar şi cele două ajutoare ale sale pentru sezonul competiţional 2017-2018, urmând ca la prezentarea oficială de vineri, 18 august, să aflăm numele acestora. (Cătălin VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.