Sport

Previzibila finală de la Kiev

Ziarul de Vrancea
3 mai 2018 755 vizualizări

FC Liverpool s-a calificat în ultimul act al Ligii Campionilor, în care va întâlni pe Real Madrid * nici meciul “cormoranilor” de la Roma n-a fost scutit de probleme de arbitraj

Așa cum era de așteptat, FC Liverpool este a doua finalistă a Ligii Campionilor, dar se pare că în această competiție de mega-fotbal nu pot exista meciuri fără scandari de arbitraj. Cum era de așteptat, Roma nu s-a considerat învinsă înainte de termen, chiar dacă începutul a fost nefavorabil. Cu un Salah departe de forma etalată în tur, “cormoranii” au reușit deschiderea scorului printr-un alt african, Sadio Mané, în min. 9, însă tot Liverpool a egalat pentru Roma, printr-un autogol caraghios al lui John Milner (’15), însă Wijnaldum a înscris din nou: la 2-1 pentru Liverpool în min. 25, romanii aveau nevoie de patru goluri pentru a trimite meciul în prelungiri (în tur, a fost 5-2). Edin Dzeko a egalat în min. 52 și a început remontada. Romanii au cerut penalty la un presupus henț în careu și au reușit să înscrie două goluri, din păcate pentru ei, prea târziu. Belgianul Raja Nainggolan a realizat un eurogol în min. 86 și a transformat un penalty, ușor acordat, în timpul adițional. Cele 14 secunde rămase din suplimentul arbitrului au fost prea puține pentru o minune gen Barcelona – PSG. Scor final, 4-2 pentru Roma, scor-agregat 7-6 pentru Liverpool, care – pe ansambul celor două manșe – a fost echipa mai bună Reamintim că în cealaltă semifinală, Real Madrid a trecut de Bayern München, scor 2-1 în tur și 2-2 în retur. Finala va avea loc în data de 26 mai, la Kiev.

Referitor la problema arbitrajului, directorul sportiv al Romei, Ramón Rodríguez Verdejo "Monchi" a cerut introducerea arbitrajului video: "Este momentul ca fotbalul italian să spună ceva. Juventus a fost eliminată din cauza unor greșeli incredibile. Au fost greșeli și la Real - Bayern. Felicitări celor de la Liverpool, dar trebuie să analizăm bine ceea ce s-a întâmplat. Au fost două penaltiuri clare care nu ni s-au acordat și care schimbă totul. Și în tur, Liverpool a marcat un gol din ofsaid. VAR trebuie să ajungă în Liga Campionilor. Nu este normal, nu înțeleg de ce nu există VAR în cea mai importantă competiție", a declarat Monchi. Mai conciliant s-a arătat antrenorul Eusebio di Francesco: "În ceea ce privește atitudinea, nu am nimic să le reproșez jucătorilor. A fost o seară mare, dar regret că nu a fost o noapte magică. Mă enervează faptul că am pierdut mult timp protestând la deciziile arbitrului. Am auzit că se discută de VAR și este sigur că astăzi mai mult ne-ar fi dat decât luat. Liverpool nu a furat nimic, a arătat că este o echipă mare, cu mari jucători. Echipa mea a arătat că a progresat, chiar dacă există și suișuri și coborâșuri", a spus italianul. "Este excepțional că această echipă s-a calificat în finala Ligii Campionilor. Am trecut și prin baraj și acum suntem în finală. Sunt foarte bucuros pentru băieți și pentru club. Dar acum că suntem în finală, mai avem de muncit, mai avem un meci de câștigat. Ne vom întâlni cu Real Madrid, echipă care a câștigat toate finalele, sau aproape toate. Nu va fi ușor, dar ne vom pregăti bine", a menționat antrenorul “cormoranilor”, Jürgen Klopp.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.