Sport

Premieră pentru urmașii vikingilor

Ziarul de Vrancea
16 feb 2021 663 vizualizări

Norvegia a câștigat slalomul paralel pe echipe mixte la CM de la Cortina d'Ampezzo

Norvegia a câștigat miercuri proba de slalom paralel pe echipe mixte (două femei, doi bărbați) la Mondialele de schi alpin de la Cortina d'Ampezzo (Italia), dominând Suedia în finală, în timp ce Germania a luat bronzul. Norvegia (Thea Stjernesund, Sebastian Foss-Solevaag, Kristina Riis-Johannessen și Fabian Wilkens Solheim) a dominat Japonia în optimi de finală, Statele Unite în sferturi, s-a impus surprinzător în semifinală în fața Elveției, iar în finală a învins Suedia (Estelle Alphand, Kristoffer Jakobsen, Sara Hector și Mattias Roenngren). Este primul titlu pentru Norvegia cu acest format propus a opta oară la Mondiale. Elveția (Wendy Holdener, Sandro Simonet, Camille Rast și Semyel Bissig), deținătoarea titlului, a fost dominată de Germania (Emma Aicher, Stefan Luitz, Andrea Filser și Alexander Schmid) în finala mică.

În acest format, echipele se întâlnesc într-o confruntare cu eliminare directă cu patru curse (două masculine, două feminine). Trei victorii aduc calificarea. În caz de egalitate (câte două victorii pentru fiecare), echipele sunt departajare prin însumarea timpilor manșelor pe care le-au câștigat. La fel ca marți în slalomul paralel individual, foarte criticat, traseul roșu a fost mult mai rapid decât traseul albastru. Însă la slalomul paralel, duelurile individuale s-au disputant în două manșe, schiorii schimbând traseele după prima cursă.

Revenind la proba de ieri, -n finală, juriul a considerat că Jakobsen l-a jenat pe Foss-Solevaag și a decis că este nevoie de un nou duel, încheiat cu victoria norvegianului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.