Sport

Premieră istorică la Botoșani

Ziarul de Vrancea
15 feb 2020 842 vizualizări

Echipa din Nord-Estul Moldovei s-a calificat pentru prima dată în play-off-ul Ligii I

Chindia Târgoviște – FC Voluntari 1-2 (0-1).Ioniță (’83) / I.Gheorghe (’8), Țîră (’90^3). Al treilea meci al iernii, a treia victorie cu 2-1 pentru Voluntari, o echipă care pare să renască sub bagheta lui Mihai Teja. După ce au fost egalați, oaspeții n-au căzut psihic ca alte echipe și au luptat (cu succes) pentru victorie. Dâmbovițenii veneau după un succes răsunător la Giurgiu, iar viitoarele dispute din play-out se arată a fi incendiare.

*CFR Cluj – FC Viitorul 0-0. Dacă proverbul cu pomul lăudat și sacul este valabil și în fotbal, cu partidele CFR Cluj se poate alcătui o întreagă livadă. Miza a fost mai mare pentru constănțeni, care au atacat mai mult, dar nici CFR nu s-a arătat dezinteresată de rezultat, dovadă că au folosit echipa standard. Se pare că ardelenii au început să respire aer de Andalucia. Dan Petrescu s-a plâns că nu i s-a acordat un penalty. Déjà vu!

*Academica Clinceni – Gaz Metan Mediaș 2-3 (1-2). Vojtus (’3, ’82 – penalty) / Chamed (’36), Hora (’41), Buș (’49). Golul marcat de echipa lui Ilie Poenaru a fost prea timpuriu pentru a trimite Gazul înspre play-out. Formația din Mediaș a „înviat” brusc, Edi Iordănescu a făcut schimbările potrivite, iar Academica a fost nevoită să cedeze, chiar dacă a mai înscris un gol dintr-un penalty dubios.

*Politehnica Iași – Universitatea Craiova 2-5 (0-3). Frăsinescu (’52), De Iriondo (’69) / Nițu (’10), Cicâldău (’16 – penalty), Bălașa (’22), Bancu (’82), Koljic (’88). Start catastrofal a ieșenilor, conduși la pauză cu un scor de forfait, relaxarea oltenilor de după pauză a permis o revenire a gazdelor, care se vroia o „remontadă”, dar până la urmă, Politehnica a lăsat culoare căutând egalarea, iar „remontada” s-a transformat în „manita”.

*Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Botoșani 0-1 (0-0). Dugandzic ('59). La Sfântu Gheorghe este greu întotdeauna de câștigat, iar gazdele aveau un atu în plus: antrenorul Leo Grozavu cunoștea foarte bine echipa din Botoșani. Se pare că și Marius Croitoru îl cunoște pe Grozavu: Sepsi a atacat mai mult, dar FC Botoșani a avut imensa șansă de a-și asigura primul play-off din istorie. Și a reușit, poate și pentru că au găsit un atacant care marchează meci de meci.

Aseară, s-a mai disputat derbiul bucureștean, Dinamo – FCSB, iar astăzi se dispută partida FC Hermannstadt – Astra Giurgiu.

Ultima etapă din sezonul regulat (21-24 februarie): CSU Craiova – CFR Cluj, FC Viitorul – Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș – Dinamo, FCSB – Chindia Târgoviște, FC Voluntari – FC Hermannstadt. Astra Giurgiu – Sepsi Sfântu Gheorghe, FC Botoșani – Politehnica Iași.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.