Sport

Premier League nu vrea Brexit!

Ziarul de Vrancea
14 mar 2019 698 vizualizări

Patru echipe englezești s-au calificat în sferturile de finală  ale Ligii Campionilor * Liverpool, condusă de neamțul Jürgen Klopp a umilit pe Bayern chiar la München

FC Liverpool a învins echipa Bayern München, scor 3-1, în manșa secundă a optimilor, și s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.   După ce au remizat în partida tur, scor 0-0, Liverpool a început mai bine duelul de pe Allianz Arena, marcând prin Sadio Mané după 26 de minute, senegalezul profitând de o gafă a portarului Manuel Neuer. Bayern a revenit rapid în joc, egalând în minutul 40. Fundașul lui Liverpool, Matip, a înscris în proprie poartă, după o centrare în forță a lui Gnabry. În repriza secundă, Liverpool a trecut la cârma jocului și a revenit în avantaj în minutul 69. Virgil van Dijk a înscris cu capul, după un corner executat de Milner. Scorul final a fost stabilit de Sadio Mané, care a împlinit “dubla” în minutul 83. “Este o seară mare pentru noi. Nu sunt prea multe echipe care se pot lăuda că au eliminat Bayern. Suntem pe drumul cel bun, iar în repriza secundă am controlat mai bine jocul. Am jucat un fotbal bun, am fost puternici, ne-am apărat bine, Bayern este o echipă cu multe calități și noi i-am impresionat”, a declarat antrenorul german al “cormoranilor”, Jürgen Klopp. La rândul său, La rândul său, croatul Niko Kovac, antrenorul bavarezilor a recunoscut superioritatea clară a oaspeților:  “Am întâlnit un adversar foarte puternic și merită felicitați cei de la Liverpool,  dar și Jürgen Klopp. Liverpool a fost echipa mai bună. Noi am meritat să pierdem. Ei au fost compacți și a fost foarte greu pentru noi, mai ales că nu am fost în cea mai bună zi a noastră. Liverpool este o echipă de mare nivel și ne-a arătat ce limite avem”, a declarat Kovac.

După 0-0 în tur, ca și în celălalt meci, Barcelona n-a avut deloc probleme cu Olympique Lyon. Lionel Messi a deschis rapid scorul pentru catalani, transformând un penalty printr-o “scăriță”. În minutul 31, gazdele și-au majorat avantajul prin Coutinho, care a reluat în plasă după o pasă decisivă primită de la Suarez.  Lyon a revenit în joc și i-a dat emoții Barcelonei în minutul 58, prin Tousart, al cărui gol a fost validat după intervenția VAR. Catalanii s-au distanțat după 20 de minute, când Messi a reușit “dubla”, după ce a depășit mai mulți adversari. Echipa lui Valverde s-a dezlănțuit pe final, înscriind alte două goluri, prin Gerard Piqué și Ousmane Dembélé, în minutele 81, respectiv 87.

S-a terminat 5-1 pentru Barcelona, care este calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, alături de Ajax, Tottenham, Porto, Manchester City, Manchester United, Juventus și Liverpool. Tragerea la sorți pentru faza următoare a competiției va avea loc vineri, de la ora 13:00. La finalulul jocului de pe Camp Nou, în care a reușit două goluri și două pase decisive, Messi a vorbit despre jocul cu Lyon, dar și despre posibilul adversar pe care Barcelona îl va înfrunta în faza următoare a Ligii: “Am intrat să câștigăm și am plimbat bine mingea. Am suferit puțin la scorul de 2-1, ne-am complicat puțin situația în urma unei faze fixe. Înainte de asta, nu au avut ocazii. A fost bine că am făcut 3-1 apoi și ne-am putut relaxa. Golul trei l-am reușit cu o mică dificultate, dar a intrat cu noroc. La 3-1 am avut parte de mai mult spațiu și am putut ieși rapid pe contraatac. Toate adversarele sunt dificile de acum în Liga Campionilor. Ajax, de exemplu, a arătat că are o echipă senzațională, cu mulți tineri, și nu se teme de nimeni. Trebuie să ne pregătim pentru o provocare dificilă”, a declarat Messi. Leo nu l-a uitat nici pe marele său rival, Cristiano Ronaldo, care a înscris trei goluri contra lui Atletico Madrid, și a calificat-o pe Juventus în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după 3-2, la general: “Ce au făcut Cristiano Ronaldo și Juventus a fost impresionant. Credeam că Atletico va fi ceva mai puternică. Ronaldo a avut o noapte magică, cu trei goluri”, a spus Messi.

În final, la tragerea la sorți care va avea loc astăzi s-au calificat patru echipe engleze, Manchester United, Tottenham Hotspur, Manchester City și FC Liverpool, alături de FC Porto, Ajax Amsterdam, Juventus Torino și FC Barcelona.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.