Sport

Prelungirea sezonului, fără termen

Ziarul de Vrancea
5 apr 2020 916 vizualizări

FIFA face anumite precizări privind reluarea competițiilor și prelungirea contractelor jucătorilor * UEFA neagă stabilirea unei date limită pentru Cupele Europene

FIFA va anunța în următoarele zile prelungirea sezonului 2019/2020 pe o perioadă nederminată, pentru ca întrecerile interne să poată fi duse la bun sfârșit, în momentul în care răspândirea virusului Sars-Cov-2 se va diminua. Fiecare țară va decide când va relua partidele. O măsură va fi luată în ceea ce privește prelungirea contractelor jucătorilor după data de 30 iunie, când ar fi trebuit să expire oficial sezonul. Contractele jucătorilor vor fi prelungite automat până la finalizarea fiecărei ligi în parte. Partidele se vor desfășura cel mai probabil cu porțile închise, dar este posibil să aibă loc și cu spectatori, acolo unde autoritățile vor permite.De asemenea, intervalul de transferuri de jucători din vară va fi modificat în funcțe de datele la care se vor încheia competițiile.

Duminică seară, UEFA a precizat, într-un comunicat, că nu există în acest moment o dată limită pentru încheierea ediției 2019/2020 a Ligii Campionilor, informează L'Equipe. “Președintele a fost foarte clar în privința faptului că nu precizează o dată anume pentru încheierea sezonului. UEFA analizează în prezent toate opțiunile pentru încheierea sezonului în campionatele naționale și cupele europene, în legătură cu Asociația Europeană a Cluburilor și cu ligile europene, în cadrul unui grup de lucru înființat la 17 martie. Prioritatea tuturor membrilor acestui grup este menținerea sănătății publice. Este vorba de găsirea unor date pentru a se încheia toate competițiile. Sunt analizate diferite opțiuni de disputare a meciurilor în iulie și august dacă este necesar, în funcție de de data reluării campionatelor și de autorizarea acestui lucru de către autorități”, se arată în comunicatul forului. Această reacție vine după ce, într-un interviu prin Skype acordat canalului german ZDF, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunțat luna august ca termen pentru încheierea competiiilor Liga Campionilor și Liga Europa, aflate acum cel puțin în faza optimilor de finală.

Joi, UEFA a recomandat federațiilor naționale să nu declare încheiate competițiile interne din cauza pandemiei de coronavirus, așa cum intenționează să facă liga profesionistă din Belgia. Într-o scrisoare adresată asociațiilor naționale, UEFA se declară încrezătoare privind reluarea meciurilor de fotbal în lunile următoare, în condițiile fixate de autorități și consideră că toate deciziile de a abandona competițiile naționale în acest stadiu sunt premature și nejustificate. Forul european speră ca meciurile să se poată disputa în iulie și august, luni în care să fie finalizate competițiile interne întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus.Mai mult, UEFA a avertizat că federațiile care opresc definitiv sezonul acum riscă excluderea din cupele europene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.