Sport

Preludiul s-a încheiat, încep jocurile

Ziarul de Vrancea
7 feb 2021 853 vizualizări

Sorana Cîrstea a încheiat rușinos turneul de la Melbourne *astăzi începe Australian Open, cu cinci românce în prima zi

Sorana Cîrstea (72 WTA) a fost învinsă de sportiva americană Ann Li, locul (99 WTA), în sferturile de finală ale Grampians Trophy. Ann Li s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1, după 58 de minute de joc.La scorul de 6-3, 3-0, Sorana Cîrstea i-a cerut arbitrei de scaun să-i transmită antrenorului Adrian Cruciat să nu mai vorbească atât de mult în timpul meciului. Acest turneu de la Melbourne, destinat jucătoarelor ieșite din carantină severă, nu s-a putut încheia. Început cu două zile mai târziu decât celelalte, turneul a rămas, conform deciziei organizatorilor, la nivel de semifinale. Cele două meciuri s-au disputat ieri: estona Anett Kontaveit a dispus cu 2-6, 6-1,11-9 de prim-favorita Maria Sakkari, iar surprinzătoarea Ann Li a „executat-o” și pe americanca Jennifer Brady, scor 7-6, 6-7,10-6. Din cauza programului aglomerat, meciurile de la Grampians s-au disputat cu super-tiebreak în setul decisiv, după modelul de la dublu.

*La turneul Gippslans Trophy ultima prezență românească a fost a Mihaelei Buzărnescu la dublu. „Michi” și franțuzoaica Alizé Cornet, au fost învinse, scor 5-7, 2-6 de de principalele favorite, jucătoarele cehe Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, scor 7-5, 6-2.La simplu,profitând de retragerile și surprizele caracteristice turneelor premergătoare celor de Grand Slam, belgianca Elise Mertens (20 WTA) a câștigat finala cu experimentata jucătoare estonă Kaia Kamepi, scor 6-4, 6-1. Pentru Mertens, care s-a impus după 70 de minute, acesta a fost al șaselea trofeu din carieră. În schimb, nicio surpriză la „Yarra Valley Classic”. Australianca Ashleigh Barty, lider mondial a învins-o, în finală, cu scorul de 7-6, 6-4, pe spaniola Garbiñe Muguruza (15 WTA).După acest succes, australianca și-a extins avantajul în fruntea clasamentului WTA față de Simona Halep, de la 1.462 la 1.931 de puncte.

*Astăzi, începe la Melbourne, Australian Open. În prima zi vor debuta Irina Begu, cu Nina Stojanovic (Serbia),Mihaela Buzărnescu, cu Bianca Andreescu (Canada), Patricia Țig cu Sorana Cîrstea și Simona Halep, cu Lizette Carbrera (Australia).

*Perechea Horia Tecău/Marcelo Melo (România/Braziia) a fost eliminată, sâmbătă, în sferturile de finală ale turneului de 250 de puncte Murray River Open de la Melbourne.Tecău și Melo au fost învinști de cuplul Ariel Behar/Gonzalo Escobar (Uruguay/Ecuador), scor 6-7, 6-4, 7-10.Finalele turneelor ATP de simplu de la Melbourne;Daniel Evans (Marea Britanie) – Felix Augier-Aliassime (Canada) 6-2, 6-3 (Murray River Open); Stefano Travaglia (Italia) – Jannik Sinner (Italia) 7-6, 6-4 (Great Ocean Road Open).

*Rusia a câștigatATP Cup, după ce a trecut, în finală, cu 2-0, de echipa Italiei, la Melbourne. Andrei Rublev (8 ATP) l-a învins, cu 6-1, 6-2, pe Fabio Fognini (17), iar Daniil Medved (4ATP) l-a întrecut, cu scorul de 6-4, 6-2, pe Matteo Berrettini (10). Partida de dublu nu s-a mai disputat. În semifinale, Rusia a învins Germania cu 2-1, iar Italia a dispus de Spania cu 3-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.