Sport

Precizări și solicitări incomode lansate în spațiul public de președintele secției de fotbal al CSM Focșani 2007, Nicuță Oprea

Ziarul de Vrancea
5 iul 2021 3266 vizualizări
Președintele secției de fotbal a CSM Focșani 2007, profesorul Nicuță Oprea( foto stânga) face în conținutul unui comunicat de presă, transmis vineri 2 iulie 2021, o serie de precizări și solicitări publice, cu potențial destul de incomod, în privința justificărilor ulterioare, pentru membrii Comitetului Director al CSM Focșani 2007.Cele mai multe dintre aceste precizări și solicitări publice cu potențial incomod în privința justificărilor ulteriore, îl vizează pe președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007, consilierul local PNL , Liviu Macovei (foto dreapta)
Președintele secției de fotbal a CSM Focșani 2007, profesorul Nicuță Oprea( foto stânga) face în conținutul unui comunicat de presă, transmis vineri 2 iulie 2021, o serie de precizări și solicitări publice, cu potențial destul de incomod, în privința justificărilor ulterioare, pentru membrii Comitetului Director al CSM Focșani 2007.Cele mai multe dintre aceste precizări și solicitări publice cu potențial incomod în privința justificărilor ulteriore, îl vizează pe președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007, consilierul local PNL , Liviu Macovei (foto dreapta)

După anunțul referitor la hotărârile luate în ședința din 30 iunie 2021 a Comitetului Director al CSM Focșani 2007, făcut de președintele acestui for, consilierul local PNL Liviu Macovei, una dintre persoanele afectate de respectivele decizii, președintele secției de fotbal, profesorul Nicuță Oprea a transmis redacției Ziarului de Vrancea un comunicat de presă.

Prin intermediul acestuia, Nicuță Oprea face câteva precizări și solicitări cu potențial destul de incomod, în privința justificărilor ulterioare, pentru membrii Comitetului Director al CSM Focșani 2007. Una dintre acestea este, spre exemplu, cea referitoare la faptul că în ședința Comitetului Director al CSM Focșani 2007 din 30 iunie 2021 s-a hotărât „încetarea contractului de activitate sportivă al jucătorului de fotbal Taciuc Alexandru, cu acordul ambelor părți.

Iată ce spune președintele secției de fotbal, Nicuță Oprea, în legătură cu hotărârea respectivă: „În data de 29.06.2021 mi-a fost trimis de către club prin e-mail solicitarea jucătorului Taciuc Alexandru de reziliere a contractului sportiv, deși acesta se află sub contract cu clubul nostru până în 30.06.2022. Urmare acestei înștiințări am informat de îndată Directorul clubului și Comitetul Director că acest sportiv este indispensabil echipei și mai mult decât atât, eu am fost contactat de mai mulți impresari și cluburi, informându-i despre interesul acestora  și totodată comunicându-le că valoarea sportivă a acestuia este de 15.000 euro. Am înțeles că în cadrul ședinței Comitetului Director din 30.06.2021, acest jucător a primit acordul de încetare amiabila a contractului, ceea ce mă face să cred că clubul a încasat și valoarea sportivă a acestuia care se ridică la suma de 15.000 euro.

Aș vrea să ne răspundă public președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007, având în vedere că, în conformitate cu precizările contractului, “Președintele de secție are obligația de a contrasemna împreună cu Directorul clubului transferul și dezlegările jucătorilor de fotbal”, cum a putut aproba Comitetul Director încetarea contractului jucătorului, fără acordul scris al meu?

Dreptul de semnătură mi-a fost ridicat de către Comitetul Director dar această decizie a fost luată după ce a fost adoptată hotărârea cu privire la ”încetarea contractului de activitate sportivă al jucătorului de fotbal Taciuc Alexandru, cu acordul ambelor părți”.. În aceste condiții, consider că decizia Comitetului Director al CSM Focșani 2007 nu poate produce efecte cu privire la jucătorul mai sus menționat, întrucât aceasta încalcă flagrant regulamentul de funcționare a clubului.”

Citiți mai jos textul integral al comunicatului de presă făcut public vineri 2 iulie 2021 de Nicuță Oprea președintele secției de Fotbal a CSM Focșani 2007 

În urma declarațiilor publice și măsurilor întreprinse de către membrii Comitetul Director al clubului CSM Focșani 2007 în ultima perioadă cu privire la activitatea clubului dar în mod special în ceea ce privește mult râvnita secție de fotbal, deși nu sunt un adept al ieșirilor publice, mă simt nevoit să fac următoarele precizări:

În anul 2019, s-a analizat activitatea secției de fotbal de către domnul primar  Cristi Valentin Misăila, în urma căreia s-a ajuns la concluzia că în această secție este necesară reconstrucția în totalitate din punct de vedere al credibilității,administrativ, economic și sportiv. La acea dată, în cadrul secției, era activă echipa de seniori nou promovată în liga a-III-a și o grupă de copii în număr de 18 născuți în anul 2006. În urma analizei, am întocmit un proiect sportiv și administrativ cu obiective pe termen scurt, mediu și lung. Pe termen scurt, s-a luat decizia înfințării grupelor de copii la toate categoriile de vârstă și în mod implicit scutirea părinților de plata taxei lunare pentru pregătirea sportivă a copiilor acestora. De asemenea, pentru creșterea valorii sportivilor la nivelul copiilor și juniorilor, am atras în proiectul nostru și Liceul cu Program Sportiv împreună, cele doua instituții publice,gestionând circa 300 de copii și juniori în prezent, copii cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani față de doar o singură grupă de copii cu 18 sportivi care existau la momentul venirii mele în conducerea acestei secții. 

Toate grupele de copii și juniori participă distinct (LPS sau CSM) în competițiile sportive organizate de FRF și AJF Vrancea la toate categoriile de vârstă, fapt care până la venirea mea nu se întampla în cadrul secției de fotbal a clubului CSM Focșani 2007. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate, jucătorii având posibilitatea să crescă valoric prin participarea la competiții, deja la echipa mare fiind promovați un număr de 6 juniori eligibili pentru cel puțin urmatorii 3 ani, condiție obligatorie impusă de către regulamentele Federației Române de Fotbal.

Daca de activitatea grupelor de copii și juniori, în timpul scurt parcurs de la venirea mea, sunt mulțumit, nu același lucru îl pot spune și despre activitatea echipei de seniori care din păcate și din motive obiective nu a reușit o clasare mai bună astfel încât să poată accede în cadrul ligii a-II-a. Deși lotul echipei a fost unul valoros și promitea clasarea echipei pe un loc eligibil de baraj, în turul campionatului, am fost foarte afectați de pandemia COVID-19, în decurs de o lună și jumătate având un număr de 28 de jucători izolați timp de două săptămâni la domiciliu. De parcă nu ar fi fost de ajuns efectele pandemiei asupra echipei, după cum probabil ați urmărit în singurul comunicat de presă al meu, un număr important de jucători au fost atrași de către anumite persoane din oraș, chiar la ei acasă, cu scopul de a destabiliza vestiarul și a crea o atmosferă nedorită în sânul echipei. Nu am avut și nu am o problemă ca jucătorii să se întâlnească și să relaționeze cu persoanele din oraș. Este firesc ca în viața de zi cu zi aceste lucruri să se întâmple dar nu cu un scop anume, așa cum s-a întâmplat la începutul acestui an.

Toate aceste lucruri nu le prezint ca fiind o scuză în spatele căreia să mă ascund ci doar prezint niște fapte care au afectat negativ activitatea echipei. Sunt de acord că orice persoană în limita informațiilor pe care le are, are dreptul să își exprime opinia dar când acele persoane amenință public antrenorul, îl jignesc, îi denigrează familia și după care arată jucătorilor toată corespondența, vă las pe dumneavoastră să apreciați dacă aceste lucruri au afectat sau nu rezultatele așteptate ale echipei.

Referitor la deciziile Comitetului Director al CSM Focșani 2007, consider că acestea au un alt scop decât cel sportiv și totodată, chiar și pentru cei mai puțin cunoscători ai fenomenului sportiv, pot foarte ușor constata cât de mult au intervenit ingerințele politice în activitatea sportivă a  clubului astfel:

Președinte secție de fotbal CSM Focșani 2007,

Nicuță Oprea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.