Sport

Poli a remizat luni, acasă, cu Viitorul, și pregătește sprintul de final de sezon * Platini e pe făraș

Ziarul de Vrancea
19 iul 2020 757 vizualizări

Politehnica Iași continuă să navigheze prin apele tulburi ale Ligii I de fotbal după egalul de luni, 1-1, acasă, cu Viitorul Constanța. Remiza din partida cu liderul play-out-ului poate fi privită din două unghiuri. Pesimiștii văd jumătatea goală a paharului. Poli a pierdut două puncte și posibilitatea de a se apropia la trei lungimi de ultimele trei formații situate pe locuri neretrogradabile. Jumătatea plină a paharului cuprinde  două elemente importante. În primul rând, Iași poate ajunge și pe Clinceni în două runde, nu numai pe Hermannstadt, Sepsi și Voluntari. Distanța față de Academica e acum de șase puncte, iar față de următoarele trei formații amintite - de cinci. Apoi, foarte important, Politehnica poate rămâne pe locul de baraj chiar dacă Târgoviște câștigă ambele restanțe cu decimata Dinamo București. Dacă îi bate de două ori pe “câini”, Chindia ar egala Iașul, dar la egalitate de puncte dâmbovițenii sunt dezavantajați de rotunjirea de la finalul sezonului regulat. Judecând disputa cu trupa lui Hagi, rezultatul poate fi considerat echitabil. Viitorul a avut inițiativa, a tras mai mult, însă la capitolele statistice importante echilibrul a fost evident: 2-2 la șuturi cadrate, 4-4 la cornere, 2-2 la ocazii mari, ale gazdelor fiind mai clare. S-a ajuns aici pentru că, după cum am precizat în cronică, antrenorul gazdelor, Mircea Rednic, nu a căzut în capcana de a ataca o trupă care avea un plus evident de viteză (și individuală, dar și de joc) și a comandat un joc cu accentul pus pe organizare defensivă și contre. Deranjată de lipsa culoarelor, Viitorul a pasat mult, însă fără să-și creeze ocazii mari, reduta gazdelor căzând târziu, în minutul 73. Până atunci, Poli concretizase una dintre cele trei ocazii pe care le-a avut, astfel că finalul a consfințit egalul. Pentru ieșeni urmează un sprint de final în care fiecare meci are miză dublă, deoarece Clinceni, Voluntari, Chindia și Hermannstadt, echipele cu care Poli se va întâlni, sunt în hora retrogradării. În ultimele patru meciuri, șansele ca Platini să mai apară la Politehnica sunt aproape nule, Rednic fiind dezamăgit de prestațiile mijlocașului amintit. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu fotbalistul de 34 de ani, care a primit vara trecută, din partea fostului președinte al Politehnicii, Adrian Ambrosie, un contract pe doi ani, cu un salariu lunar de 6 000 de euro. Conform unor surse, venitul lui Platini e suplimentat și de multe alte bonusuri, între care prime de instalare, prezențe decisive în teren ori rezultat. Astfel, chiar dacă acum se dorește rezilierea înțelegerii cu jucătorul adus la Iași de Fotbal Hebdo în 2017, e greu de crezut că acesta va accepta să plece din Copou, unde are un contract incredibil de bun. (Ovidiu MINEA)

Poli-catalog

Axinte (5) – a avut de parat un singur șut, nu a greșit la gol.

Popadiuc (5) - în nota sa obișnuită.

Mihalache (5,5) – sigur.

Frăsinescu (5,5) – atent.

Cabral (5) – nu a greșit mult.

Horșia (5) – puține realizări.

Breeveld (5) – a stat bine în teren.

Passaglia (5) – putea mai mult.

Grădinaru (5) – muncă și atât.

Omoh (6) – a marcat golul gazdelor.

Luckassen (5) – n-a reușit să se desprindă din marcaj decât o dată, când a ratat.

Chacana (4,5) – n-a adus nimic nou.

De Iriondo (5) - în nota echipei.

Platini și A. Cristea au intrat în minutul 80.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.