Sport

Pogacar, greu de răpus

Ziarul de Vrancea
15 mar 2021 698 vizualizări

*Chiar dacă a câștigat surprinzător contratimpul din ultima etapă, Van Aert nu l-a putut depăși pe slovenul care s-a impus la „Tirreno Adriatico”

Ieri a avut loc ultima etapă din cursa Tirreno-Adriatico, cu un contratimp de 10 km pe un traseu plat. Marele favorit era italianul . Filippo Ganna (Ineos), campionul mondial al acestei proble câștigând ultimele opt contratimpuri la care a participat. Italianul a parcurs cei 10 kilometri în 11 minute și 17 secunde, dar timpul său a fost bătut cu cinci secunde de Stefan Kung (Groupama FDJ). Cvadruplu campion al Elveției la contratimp și medaliat cu bronz la mondialele de anul trecut de la Imola, rutierul de 27 de ani părea că s-a desprins în câștigător, dar Wout Van Aert (Wout Jumbo Visma) a mers impecabil și l-a devansat cu șase secunde. Astfel, Van Aert încheie Tirreno-Adriatico așa cum a început, cu o victorie de etapă, egalându-l pe marele său rival, Mathieu Van Der Poel, la numărul de succese în ediția din acest an.

Slovvenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a terminat etapa pe locul IV etapa, dar a fost suficient pentru a-și adjudeca victoria la general. Slovenul avea un avans liniștitor în fața lui Wout Van Aert înaintea etapei de astăzi (1 minut și 15 secunde) și victoria generală nu putea fi pusă sub semnul întrebării. Ultima treaptă a podiumului în clasamentul general a fost ocupată de Mikel Landa (Bahrein Victorious).

Așadar, câștigătorul de anul trecut al Turului Franței s-a impus și în a cea de-a doua cursă pe etape la care a luat startul în 2021, după ce triumfase și în UAE Tour în debutul sezonului. Pe lângă tricoul albastru, rezervat câștigătorului la general, Pogacar s-a ales și cu cel verde (cel mai bun cățărător) și cu cel alb (cel mai bun tânăr). În clasamentul sprinterilor Wout Van Aert a fost cel mai bun, având cu 13 puncte mai mult decât Pogacar.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.