Sport

Ploaia omoară tenisul

Ziarul de Vrancea
27 iun 2017 605 vizualizări

Toate turneele de pe iarba englezească au fost perturbate de starea atmosferică *Simona Halep și chinezoaica Duan au apucat să joace trei game-uri la Eastbourne, partidele Monicăi Niculescu și Soranei Cîrstea nu s-au disputat * Patricia Țig și Irina Bara au fost eliminate în calificările de la Wimbledon

Simona Halep se simte încă afectată de ratarea trofeului la Roland Garros, în urma finalei pierdute în fața sportivei letone Jelena Ostapenko. Înaintea meciului din turul doi de la Eastborune, ea le-a spus jurnaliștilor că o "omoară" gândul că nu a avut mai mult curaj să atace la mingile de break avute în setul al doilea, la scorul de 3-0 pentru ea. "Sunt relaxată, sunt pregătită să încep din nou. Sunt încă tristă, dar e normal. Mai am încă, înainte să adorm, gânduri despre finală, dar e bine și mă țin concentrată. Gândul care mă apasă cel mai mult este că la set și 3-0 puteam să iau game-ul acela, în care am avut atât de multe mingi de break. Acum mă gândesc că puteam să lovesc mingea, returul, serviciul al doilea, dar nu am făcut-o. De fapt, asta mă omoară. Cred că am făcut bine, dar acele retururi ar fi trebuit să le fructific. Acesta este singurul regret. Primele zile acasă au fost grele, nu m-am bucurat prea mult de ele. Apoi, în vacanță, m-am relaxat. Am stat cu mine însămi, punându-mi gândurile în ordine. Am luat partea pozitivă: am avut un un sezon de zgură foarte bun, am câștigat multe meciuri împotriva unor jucătoare bune. Nu am de ce să mă plâng. Doar că data viitoare, dacă voi fi în aceeași situație, va trebui să fiu mai curajoasă", a declarat Halep, luni, la Eastborune, potrivit Tennis World. Însă gândul de a deveni în premieră numărul 1 mondial o motivează foarte mult pe Simona: "Acum că sunt atât de aproape, îmi vine mai mult în minte și în sufletul meu. Vreau cu adevărat să ajung acolo. Sunt aproape, dar încă departe în același timp. Așa că trebuie să o iau meci cu meci și să fac totul ca să devin numărul 1. O să fie un lucru mare pentru mine", a precizat ea.

Simona a început ieri partida din manșa a doua a turneului de la Eastbourne, fază în care a fost acceptată direct în calitate de cap de serie numărul 2. Însă turneul din East Sussex a fost perturbat de ploaie, iar partida Simonei cu chinezoaica Duan Yingying a apucat să-și desfășoare trei game-uri înainte de a începe ploaia. Duan a câștigat la zero primul game pe serviciu, apoi a surprins-o pe Simona cu retururi bine plasate. După ce românca a recuperat break-ul ploaia a devenit stăpână pe terenuri. Reluarea jocului a fost amânată din oră în oră, dar în cele din urmă, organizatorii au fost constrânși să amâne toate jocurile cu o zi, deoarece ploaia n-a contenit. Ieri trebuiau să se joace și meciurile Sorana Cîrstea (62) – Johanna Konta (7 WTA) și Monica Niculescu (51) - Țvetana Pironkova (149), dar și partida de dublu Chan Hao Ching / Monica Niculescu (Taiwan / România) – Timea Babos / Andrea Hlavackova (Ungaria / Cehia).  Conform programului anunțat, partida Simonei se va relua la ora 13:00, cea a Monicăi la 12:30, iar meciul Soranei cu Konta la ora 16:00.

* Deși a sosit cu întârzirere la Londra, față de Eastbourne, ploaia englezească a afectat și calificările de la Wimbledon, atât în turneul masculin, cât și în cel feminin. Însă două dintre cele trei românce prezente, au izbutit să joace ieri în primul tur și au fost eliminate. Patricia Țig, cea mai bine clasată (118 WTA) a cedat cu 6-7, 3-6 după 93 de minute, rusoaicei Anastasia Potapova (294), o jucătoare de 18 ani! Gălățeanca preluase inițiativa în primul set, a condus cu 5-3, dar în tie-break a cedat total (1-7), pierzând și setul secund. Irina Bara (211), aflată în premieră în calificări la un Grand Slam, a pierdut cu 4-6, 4-6 meciul cu austriaca Barbara Haas (173) în  96 de minute. Partida dintre Mihaela Buzărnescu (213) și olandeza Arantxa Rus (156) a fost amânată pentru astăzi. Să mai amintim, că și Irina Begu (69 WTA) participă la un turneu pe iarbă, un ITF la Southsea, unde este principală favorită, dar meciul ei de debut cu chinezoaica Han Xinyun (120) a fost amânat tot din motive... englezești.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.