Sport

Ploaia încurcă ploile la tenis

Ziarul de Vrancea
18 aug 2017 481 vizualizări

Spre deosebire de Toronto, Simona Halep nu mai este constrânsă să joace două meciuri într-o zi

Calificată în sferturile de finală le turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, Simona Halep a avut surpriza de a o reîntâlni, azi-noapte târziu, din nou pe britanica Johanna Konta (7 WTA). Într-un meci disputat în optimi, Konta a învins-o pe Dominika Cibulkova (11 WTA), din Slovacia, cu 6-3, 6-4, , după o oră și 42 de minute de joc. Ceea ce este interesant, Simona Halep nu are nicio victorie în circuitul WTA în fața englezoaicei de origine austriacă. Konta s-a impus în 2015 în optimi, la Wuhan (6-3, 3-6, 7-5) și de două ori în acest an, 3-6, 7-6, 6-2 în sferturi, la Miami și 6-7, 7-6, 6-4 în sferturi la Wimbledon, un meci pe care mulți români nu l-au uitat. Însă cele două jucătoare s-au întâlnit de două ori și în competiția pe echipe, FedCup și victoriile au revenit Simonei: 6-1, 6-4 în 2014 la Budapesta și 6-1, 6-3 la București în 2017, singurul meci disputat pe zgură între cele două jucătoare.

Ploaia a perturbat programul de joi al turneului de la Cincinnati. Simona Halep, Garbiñe Muguruza și Caroline Wozniacki au reușit să încheie cu succes partidele pe care le-au disputat în optimi: Halep – Anastasija Sevastova (Letonia) 6-4, 6-3; Muguruza – Madison Keys (SUA) 6-4, 3-6, 7-5; Wozniacki – Ashleigh Barty (Australia) 6-4,6-2.  Însă liderul WTA, Karolina Pliskova, și Elina Svitolina, , programate în sesiunea de seară, nu au avut același noroc. Meciul numărului 1 mondial cu italianca Camila Giorgi (82 WTA)  a fost oprit la scorul de 3-0 pentru sportiva cehă și a fost reluat de-abia aseară, iar partida Elina Svitolina – Julia Görges (Germania) nici n-a mai început. Aceste jucătoare s-au confruntat cu perspectiva de a juca două meciuri într-o zi, la fel cum a jucat Simona Halep, în urmă cu o săptămână, la Toronto. Atunci și Svitolina a făcut un tur de forță, câștigând ambele meciuri cu două jucătoare de vârf, Garbiñe Muguruza și Simona Halep.

În sferturile probei de dublu feminin, perechea română Irina Begu / Raluca Olaru a fost eliminată de cuplul Sania Mirza/Shuai Peng (India/China), scor 3-6 7-6, 3-10. Tot în sferturi, este programată și Monica Niculescu, împreună cu taiwaneza Hsieh Su Wei, împotriva cuplului ucrainean Ludmila Kicenok / Lesia Țurenko.

* În turneul masculin, ploaia s-a îndurat doar de meciul dintre americanii John Isner (19 ATP) și Frances Tiafoe (87), câștigat de primul cu  7-6, 7-5, în timp ce partida Nick Kyrgios (Australia) – Ivo Karlovic (Croația) a fost întreruptă la scorul de 3-4 în primul set. La dublu, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a fost eliminată, de cuplul favorit nr. 3, Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia), scor 6-7, 4-6.

* Tot azi noapte, româncele Irina Begu și Ana Bogdan au intrat în focurile calificărilor la turneul de la New Haven, câștigat în 2013 de Simona Halep. Ana a jucat cu Gabriela Dabrowski (Canada), iar Irina cu elvețianca Viktorija Golubic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.