Sport

Ploaia a grăbit treaba la Miami

Ziarul de Vrancea
19 mar 2019 601 vizualizări

 Monica Niculescu s-a calificat pe tabloul principal cu o victorie obținută la a cincea minge de meci * ieri s-au disputat o groază de întâlniri din calificări și de pe tabloul principal

Ploaia le-a dat mari bătăi de cap organizatorilor turneului WTA de la Miami, astfel că aceștiau au decis să anuleze toate meciurile de marți și să le mute în ziua următoare. Printre sportivii care ar fi trebuit să joace marți, în calificări, s-a aflat și singura româncă rămasă acolo. Monica Niculescu (138 WTA) s-a calificat pe tabloul principal al turneului de categorie Premier Mandatory din Florida. Jucătoarea română a învins-o, în ultimul tur al calificărilor, cu scorul de 6-2, 6-4, pe sportiva ucraineană Katerîna Kozlova, locul 101 WTA, după un meci de o oră și 33 de minute. După un prim set foarte reușit, terminat în 35 de minute cu două break-uri pentru Monica, românca a început cu break setul secund, dar lucrurile au început să se complice. Kozlova a egalat scorul la 3-3, dar și-a pierdut serviciul tura următoare. La 5-4, Monica a servit pentru victoria finală, pe care a realizat-o la a cincea minge de meci.

Tot în calificări, Laura Siegemund, germana care a eliminat-o dramatic pe Sorana Cîrstea, a obținut accesul pe tabloul principal, după un alt meci de trei seturi, câștigat cu 3-6, 6-2, 6-2. În schimb, Kristyna Pliskova, învingătoarea din primul tur a Anei Bogdan, n-a reușit acest lucru, cedând cu 3-6, 3-6 în fața belgiencei Yanina Wickmeyer. Mai reține atenția calificarea estonei Kaia Kanepi, 6-3, 6-4 cu Timea Babos (Ungaria) și a americancei Taylor Townsend, 6-1, 6-4 cu Beatriz Haddad (Brazilia). Pe tabloul principal sunt direct acceptate Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, ambele în turul al doilea, și Irina Begu. Prima calificată în turul II a fost spaniola Sara Sorribes, învingătoare cu 6-3, 4-6, 6-0 în meciul cu Aleksandra Krunic (Serbia), scor 6-3, 4-6, 6-0.

În calificările turneului masculin a ajuns să joace și un fost tenisman de Top 10: francezul Jo-Wilfried Tsonga, ajuns acum pe locul 118 ATP. Jucătorul de 33 de ani născut la Le Mans, fost număr 5 mondial în 2012, a fost învins în turul II de către uruguayanul Pablo Cuevas (85), scor 4-6, 4-6. Pe tabloul principal s-a mai calificat și moldoveanul Radu Albot (46 ATP), care a trecut cu 6-3, 7-4 de americanul Mitchell Krueger (170).Pe tabloul principal primul învingător a fost argentinianul Federico Delbonis (83), care l-a depășit cu 6-4, 6-2 pe germanul Peter Gojowczyk.

În cursul nopții trecute, Irina Begu a întâlnit-o pe canadianca de origine română Bianca Andreescu, câștigătoarea turneului de la Indian Wells, iar Marius Copil a jucat contra spaniolului Albert Ramos. Miami Open 2019 este dotat cu premii în valoare totală de 9 milioane de dolari.

 

Zvonuri infirmate: nu Bajin, ci Dobre

Simona Halep a declarat, ieri, la Miami, într-o conferință de presă, că noul ei antrenor este Daniel Dobre, cu care a mai lucrat în trecut, chiar și în perioada în care era pregătită de Darren Cahill. “Simona Halep a confirmat că l-a angajat în calitate de antrenor permanent pe Daniel Dobre, cu care a mai lucrat în trecut”, a scris pe Twitter, jurnalistul Ben Rothenberg, colaborator al Ney York Times. Simona Halep a anunțat după turneul de la Doha, de luna trecută, că nu va continua colaborarea cu antrenorul Thierry Van Cleemput. Românca a lucrat cu tehnicianul belgian doar la competiția din Qatar. La finalul anului trecut, ea a încheiat o colaborare de peste patru ani cu australianul Darren Cahill.

Surse din presa franceză scriau, ieri, că Simona Halep ar putea fi antrenată de americanul Sascha Bajin, omul ales cel mai bun antrenor din 2018, în continuare liber de contract, după despărțirea de Naomi Osaka.Conform tennisactu.net, Bajin ar avea pe listă, în afară de Simona, pe Kristina Mladenovic, Sloane Stephens și Daria Kasatkina

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.