Sport

Pliskova a câștigat la Roma

Ziarul de Vrancea
18 mai 2019 714 vizualizări

Ea a învins-o în finala de la “Foro Italico” pe Johanna Konta și a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA * Federer l-a bătut măr pe Nadal în finala masculină

Karolina Pliskova (Cehia) a câștigat turneul de la Roma, cu premii de 3,4 milioane de euro, și va urca, astăzi, cinci locuri în clasamentul WTA urcând pe poziția a doua și depășind-o pe Simona Halep. În finală, jucătoarea cehă a reușit s-o depășească pe britanica Johanna Konta (42 WTA), scor 6-3, 6-4, într-o oră și 26 de minute. Konta a avut un turneu foarte bun la Roma. În sferturi a depășit-o pe o altă jucătoare cehă, Marketa Vondrousova (44), scor 6-3, 3-6, 6-1, obosită după confruntările lungi cu Simona Halep și Daria Kasatkina. În semifinală a reușit să o învingă pe olandeza Kiki Bertens, o altă jucătoare care râvnea la locul IO, scor 5-7, 7-5, 6-2. Pliskova a învins-o în semifinale pe jucătoarea greacă Maria Sakkari (39), cu 6-4, 6-4 care trecuse în sferturi de “Kiki” Mladenovic din Franța.

*Turneul masculin din seria Masters a produs finala așteptată, între primii doi jucători ai lumii, în ordinea clasamentului, Novak Djokovic și Rafael Nadal. Djokovic a avut un sfert de finală înfiorător de trei ore cu argentinianul Juan Martin Del Potro (9 ATP), scor 4-6, 7-6, 6-4, iar în semifinală a luptat două ore și jumătate cu un alt argentinian, Diego Schwartzman (care l-a scos din turneu, în sferturi, pe Kei Nishikori), scor 6-3, 6-7, 6-3.În aceleași faze, Nadal a defilat: 6-4, 6-0 cu Fernando Verdasco (38) și 6-3, 6-4 cu Stefanos Tsitsipas (7). În finală, Nadal a fost mai proaspăt: a câștigat două seturi cu 6-0 și 6-1, între ele intercalându-se unul obținut de Djokovic (6-4) pe o perioadă de relaxare a ibericului. Meciul a durat două ore și 25 de minute. Pentru spaniol este al nouălea succes la Roma, al doilea consecutiv. În plus, Rafael Nadal are acum în palmares 34 de trofee de Masters 1000. Djokovici a câștigat de patru ori la Foro Italico, iar de alte patru ori a pierdut în finală.

* O jucătoare română mai puțin cunoscută, Laura Paar (305 WTA) a izbutit pentru prima oară calificarea pe tabloul unui turneu WTA. În primul tur de calificări la Nürnberg, Laura a învins o jucătoare mai bine clasată, argentinianc Nadia Podoroska (270 WTA), iar în cel de-al doilea a dispus de jucătoarea din Cipru, originară din România, Raluca Șerban (233) cu 3-6, 7-5, 6-2, după două ore și 17 minute. Românca a reușit să revină după ce a pierdut primul set, iar în setul secund a fost condusă cu 0-4. Pe tabloul principal la Nürnberg se află Irina Begu, care o va întâlni în primul tur pe germana Anna-Lena Friedsam, și Sorana Cîrstea, care va juca împotriva sportivei belgiene Kirsten Flipkens.

* La Strasbourg, turneu de aceeași valoare, Jaqueline Cristian (247 WTA) a trecut de primul tur de calificări, după ce a învins-o cu 7-6, 4-6, 6-3 pe americanca Abbie Myers (291), dar în turul II a fost învinsă clar, scor 1-6, 2-6 de speranța ucraineană Maria Kostiuk (280). În calificări la Strasbourg s-a aflat și Alexandra Cadanțu, locul 224 WTA, eliminată în primul tur, scor 6-4, 0-6, 3-6 de către Maria Sanchez (SUA), 339 WTA). Kostiuk, numărul 280 mondial, scor 6-1, 6-2. La dublu la Strasbourg va juca Raluca Olaru, alături de croata Darija Jurak. Cele două, favorite numărul 4 , vor întâlni în primul tur echipa Oksana Kalașnikova/Liudmîla Kicenok (Georgia/Ucraina).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.