Sport

Play-out-ul se întinde până spre tomană

Ziarul de Vrancea
29 iul 2020 906 vizualizări

Adunarea Generală a LPF va cere FRF ca ultima etapă să de dispute pe 18 august, urmată la trei zile de barajul de promovare/menținere * aceasta pentru ca să se poată disputa și restanțele echipei Dinamo *viitorul sezon se dorește a începe pe 29 august

Adunarea Generală a Ligi Profesioniste de Fotbal a decis, ieri, să solicite FRF extinderea sezonului Ligii I până la 18 august, astfel încât să existe date de disputare a meciurilor amânate în urma apariției cazurilor de coronavirus, a declarat la finalul ședinței secretarul general al LPF, Justin Ștefan. Meciul de baraj pentru menținere, respectiv retrogradare, în Liga I ar urma să se dispute, într-o singură mască pe 21 august, dacă cererea va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF. „S-au discutat aspecte care țin de partea organizatorică, s-au aprobat situațiile financiare. Am discutat apoi câteva aspecte care țin de continuarea ulterioară a activității, situația clubului Dinamo București. Am stabilit împreună că obiectivul nostru rămâne să disputăm toate cele 268 de jocuri programate conform înțelegerii cu partenerul media. Asta înseamnă că pentru a juca toate meciurile lui Dinamo este nevoie de extinderea play-out-ului până la data de 18 august, urmând ca meciul de baraj să se joace undeva pe 21 august. Vom înainta această propunere către FRF, decizia finală aparține Comitetului Executiv sau de Urgență al FRF”, a declarat Ștefan.

Obiectivul principal al LPF va rămâne finalizarea competiției pe teren, existând însă și varianta de întrerupere a play-out-ului, în cazul unor noi cazuri de COVID-19: „În ceea ce privește situația Astrei, astăzi se vor testa atât prima echipă, cât și echipa a doua. În cazul în care vor exista două teste negative (consecutive) vom avea meciul cu Craiova programat mâine seară”, a spus Ștefan, care a precizat că viitorul sezon al Ligii I ar putea fi decalat pentru 29 august, în cazul în care și deținătorul drepturilor TV va agrea acest program. „Vorbim de două sezoane de compromis, însă la final mesajul a fost simplu, dacă vrem să încasăm cele 28 de milioane din contractul pe următorul sezon e nevoie să furnizăm 268 de jocuri. Asta creează anumite necazuri, pentru că își făcuseră un program legat de vacanță și transferuri”, a mai precizat Ștefan. Oficialul LPF nu a dorit să comenteze posibilitatea majorării numărului de echipe din Liga I începând cu viitorul sezon, pentru a nu afecta în niciun fel integritatea actualei ediții de campionat.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii și angajații cluburilor FC Dinamo, FC Botoșani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iași și Astra Giurgiu, ceea ce a dus la suspendarea unor meciuri și la deschiderea unor anchete epidemiologice. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești, FC Argeș și ASU Poli Timișoara.În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eșaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federația Română de Fotbal.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.