Sport

Play-out mai tare ca play-off

Ziarul de Vrancea
1 apr 2018 504 vizualizări

Zona retrogradării din Liga I s-a inflamat brusc după victoriile echipelor Juventus și Gaz Metan * în play-off, Viitorul face un pas spre Europa

Play-off: Petrescu, mai “macaronar” ca italienii

* CSU Craiova – CFR Cluj 0-0. Un derby tacticizat în care antrenorul oaspeților, Dan Petrescu s-a arătat mai italian ca Devis Mangia. Un meci mai degrabă de uitat, controlat totuși de ceferiști, în care vedetele oltene au dezamăgit: Băluță prin neinspirație, Mitriță prin egoism. * Astra Giurgiu – FC Viitorul 0-2 (0-1). Ghiță (’30), Hagi (’89). Cu surprize în echipa de start (cvasi-debutanții Ghiță și Drăguș au fost titulari), Hagi s-a dovedit un tehician inspirat. Ghiță a înscris primul gol, iar Drăguș a ratat o ocazie cât roata carului, după un șut al lui Ianis Hagi, respins în față de portarul Iliev. Eliminarea stupidă a lui Florentin Matei (s-a certat cu arbitrul după ce a primit “galben”) a configurat eșecul Astrei, pe care l-a consfințit Hagi junior.

Aseară, s-a mai disputat meciul FCSB – CSM Poli Iași. Clasament: 1. CFR – 35 p (3-2); 2. FCSB – 32 p (3-2); 3. Craiova – 31 (1-0); 4. Viitorul – 26 p (3-2); 5.Astra – 22 p (0-3); 6. Iași – 20 p (1-2). Etapa viitoare (6-9 aprilie): CSM Poli Iași – FC Viitorul (vineri); CFR Cluj – Astra Giurgiu (20:45), FCSB – CSU Craiova (20:45).

Play out: Mai bine în inferioritate

* Concordia Chiajna – FC Botoșani 0-0. Un meci cu o sumedenie de ocazii ratate, dar încheiat fără gol. Mai nedreptățită poate fi formația gazdă, care a accelerat după pauză, moldovenii părând că se mulțumesc cu remiza. Interesant este faptul că antrenorul de la Botoșani, Costel Enache, l-a desemnat pe Olimpiu Moruțan (omul eliminat la meciul de tineret România – Ucraina) drept căpitan de echipă. Însă cel care a strâns două cartonașe galbene și a fost eliminat a fost Dumitraș (’89).

* Dinamo – Juventus București 1-2 (0-1). Popa (’51) / Petre (’10), Wallace (’70). Rezultatul acesta ar putea fi considerat ca surpriza sezonului (regulat, play-off sau play-out), dacă nu s-ar ști că la Dinamo este posibil orice. “Câinii roșii” au făcut o primă parte execrabilă, în frunte cu vedeta reciclată Torje și  a fost condusă la pauză printr-o fază la care aripa stângă a oaspeților, Stephan Drăghici l-a umilit pe Olteanu, iar din centrarea sa, Ciprian Petre l-a învins pe portarul debutant Muțiu. Egalarea adusă de Daniel Popa a mai adus ceva speranțe în “groapă”, dar s-a făcut ca același Drăghici să centreze la fel de bine și pentru fundașul Wallace.

* FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș 1-2 (0-0). Cernat (’88 – penalty) / Fernandes (’71), Rondon (’80). Din tainele fotbalului: Gaz Metan n-a reușit să fructifice o superioritate numerică timp de aproape o jumătate de oră, dar a înscris de două ori când a avut om în minus; valabil și pentru FC Voluntari: a rezistat în inferioritate și s-a prăbușit cu un în plus. Mai exact: în min. 17, a fost eliminat Bălan de la gazde, iar în min. 55 și 60, au fost excluși doi medieșeni, căpitanul Marius Constantin și Olaru. Însă, Rondon a găsit o pasă excelentă pentru Ely Fernandes, brazilianul i-a întors serviciul venezueleanului și penaltiul așteptat a venit prea târziu pentru “volontiri”.

Meciul ACS Poli Timișoara – Sepsi Sfântu Gheorghe se dispută astăzi, de la ora 20:45. Clasament: 7. Dinamo – 23 p (4-2); 8.Botoșani – 22 p (0-0); 9. Voluntari – 18 p (4-4); 10. Chiajna -16 p (2-3); 11. Mediaș - 14 p (4-5);  12. Timișoara  – 14 p (0-2); 13. Juventus – 13 p (3-1); 14. Sepsi – 12 p (3-3). Etapa viitoare (7-9 aprilie): FC Botoșani – FC Voluntari, Dinamo – Concordia Chiajna (sâmbătă),  Gaz Metan Mediaș - ACS Poli Timișoara, Juventus – Sepsi Sfântu Gheorghe (luni),


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.