Sport

Plângi, Argentina, fără Messi!

Ziarul de Vrancea
28 mar 2018 599 vizualizări

Spania a învins vedetele sud-americane cu 6-1, iar Messi s-a enervat și a părăsit stadionul înainte de terminarea meciului

Argentina a trăit, marți seară pe Wanda Metropolitano din Madrid, una dintre cele mai mari umilințe din istorie. Zdrobiți de Spania cu 1-6, elevii lui Jorge Sampaoli l-au făcut pe Leo Messi, absent de pe teren, să plece din tribune cu 13 minute înaintea finalul meciului.  Un hat-trick al lui Isco (’27, ’52, ’74)   și câte un gol semnat de Diego Costa (’12), Iago Aspas (’46)  și Thiago Alcantara (’55) le-au oferit fanilor de pe stadionul echipei Atletico Madrid o seară de neuitat, golul oaspeților fiind reușit de  Otamendi (’39). Scos din joc de o problemă musculară, superstarul argentinian Lionel Messi a luat loc în tribune alături de ceilalți jucători lăsați de Jorge Sampaoli în afara lotului, dar nu a putut vedea până la final cum colegii lui primesc gol după gol și sunt umiliți de magia lui Isco și Iniesta. În minutul 77, la puțin timp după ce Aspas a făcut 5-1, iar Isco a marcat al treilea gol al său pentru 6-1, Messi s-a ridicat pur și simplu de pe scaunul pe care stătea și a plecat spre vestiare, nervos pe prestația coechipierilor săi.

Lăsat în afara lotului și în amicalul cu Italia (2-0 pentru Argentina), Messi nu a putut juca din cauza unei probleme musculare, iar președintele Federației de Fotbal din Argentina a dezvăluit că decizia de a fi menajat vine pentru a nu-i agrava problema și a nu-l scoate din joc pentru "sferturile" Ligii Campionilor, unde Barcelona va da peste AS Roma: "Dacă Messi nu este la 100% din capacitate, nu ar trebui să riscăm! Avem un țel comun, iar acesta este Campionatul Mondial din Rusia. De ce să riscăm? Ar fi inutil", a fost anunțul lui Claudio Tapia, cu o zi înaintea meciului. În aceeași zi, Anglia a remizat cu Italia, scor 1-1, pe stadionul “Wembley”. Au marcat Vardy (’26) pentru gazde și Insigne (’87- penalty) pentru italieni. Germania a fost învinsă de Brazilia cu 0-1 la Berlin,  golul fiind înscris de Gabriel Jesus, în minutul 37. Adversara noastră principală în grupa din Liga Națiunilor, Serbia a învins cu 2-0 Nigeria, la Londra prin golurile marcate de Mitrovic (’68, ‘81). Muntenegru a remizat, la Podgorica, scor 2-2 cu Turcia lui Mircea Lucescu, goluri înscrise de Ivanic (’45), Mugosa (’86), respectiv, Under (’11) și Yokuslu (’23). La Erevan, Lituania a învins Armenia cu 1-0, prin reușita lui Verbickas (’45).  Pe noul stadion “Lujniki” din Moscova, echipa Franței s-a reabilitat după eșecul în fața Columbiei, învingând gazda Cupei Mondiale cu 3-1. Au marcat: Mbappé (’43, ‘83) și Pogba (’49), pentru “les bleu”, respectiv, Smolov (’68) pentru ruși. Alte rezultate din meciurile amicale: Georgia – Letonia 2-0; Azerbaidjan – Macedonia 1-1;  Elveția – Panama 6-0; Bosnia/Herțegovina – Senegal 0-0; Danemarca – Chile 0-0; Ungaria – Scoția 0-1; Coasta de Fildeș - R.Moldova 2-1; Slovenia – Belarus 0-2; Luxemburg – Austria 0-4; Polonia – Coreea Sud 3-2; Australia –Columbia 0-0. 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.