Sport

Planetele s-au aliniat spre Iași

Ziarul de Vrancea
24 feb 2018 552 vizualizări

Deși învinsă de Viitorul pe teren propriu, formația din Copou s-a calificat în play-off, în dauna echipei Dinamo * oficialii bucureșteni îi acuză pe cei de la Astra din cauza stării gazonului

Lupta pentru calificarea în play-off, desfășurată în etapa finală a sezonului regulat din Liga I de fotbal a dat un deznodământ neașteptat pentru multă lume. Dinamo București a fost învinsă la Giurgiu pe un teren înghețat de către Astra, echipă care-și asigurase cu o etapă înainte prezența în play-off, iar CSM Politehnica Iași a pierdut pe teren propriu cu 0-1 în fața Viitorului. Constănțenii s-au calificat fără probleme în grupa de elită, în timp ce pentru ultimul loc s-a făcut un clasament între trei echipe la egalitate de puncte (39) între Dinamo, CSM Poli Iași și FC Botoșani. Rezultatele directe (Dinamo – Botoșani 0-1, 0-0; Iași – Dinamo 2-1, 1-2; Botoșani – Iași 3-3, 0-1) nasc următoarea ordine: 1. Iași – 7 p (7-6); 2. Botoșani – 5 p (4-4); 3. Dinamo – 4 p (3-4) ceea ce înseamnă că CSM se califică mai departe, deși a pierdut meciul cu Viitorul. Mai mult, dinamoviștii pornesc faza play-out de pe poziția a doua (a opta în general). De remarcat faptul că dacă FC Botoșani nu câștiga partida cu Mediaș, Dinamo scăpa în play-off și cu înfrângere, la rezultate directe simetrice și golaveraj superior.

Condițiile de disputare ale partidei de la Giurgiu au creat scandal între cele dou’ conduceri. Președintele Consiliului de Administrație al FC Dinamo, Alexandru David, i-a acuzat, sâmbătă, pe conducătorii clubului Astra Giurgiu că în mod intenționat nu au folosit instalația de încălzirea a terenului Stadionului Marin Anastasovici. "Este absolut rușinos faptul că s-a putut desfășura acest meci, pe un astfel de teren. Stadionul de la Giurgiu are instalație de încălzire. A fost o rușine, o batjocură de teren și sunt absolut șocat de faptul că cei care trebuiau să decidă au hotărât să se joace acest meci. Este o bătaie de joc ce au făcut cei de la Giurgiu, cu largul concurs al celor care trebuiau să oprească acest meci. Este o bătate de joc la adresa fotbalului din România. Vom face plângere că meciul cu Astra s-a jucat în astfel de condiții”, a spus David, la ProX. El a subliniat că gazdele de la Astra Giurgiu intenționat nu au dat drumul la instalația de încălzire a terenului. “Așa s-a vrut și tocmai de-asta nu trebuia să se dea drumul la meci. Ce puteam să facem? Să nu intrăm pe teren? Credeți că Istvan Kovacs a dat drumul de capul lui?”, a adăugat oficialul dinamovist. Astra a răspuns printr-un comunicat oficial că instalația de încălzire a stadionului din Giurgiu a funcționat pe întreg parcursul partidei: “Mai mult, funcționează în permanență, când temperaturile scad, pornirea acesteia realizându-se automat, lucru cu care nu credem că se pot lăuda prea multe echipe din țară, inclusiv Dinamo! Faptul că pe teren s-a depus un strat subțire de zăpadă s-a datorat cantității de precipitații căzute în timpul partidei, dar, terenul nu a fost nicio clipă înghețat, iar acest lucru poate fi confirmat de către jucători. Așadar nu poate fi vorba despre oprirea instalației, o așa zisă «strategie» a clubului nostru în acest sens", se precizează în acel comunicat.

Rezultate, marcatori: CSU Craiova – ACS Poli Timișoara 1-1 (0-0). Dimitrov (’57) / Enescu (’50); FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș 1-0 (1-0). Roman (’37 – penalty);  Astra Giurgiu – Dinamo 2-0 (1-0). Matei (’25), Balaure (’75); CSM Poli Iași – FC Viitorul 0-1 (0-1). Chițu (’13); Juventus București – CFR Cluj 0-2 (0-0). Omrani (’64), Ioniță (’66 - în urma ratării unui penalty tot de către el)

Meciul FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe s-a disputat aseară. Astăzi, de la ora 17:30 se joacă ultima partidă a sezonului regulat, Concordia Chiajna – FC Voluntari.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.