Sport

Pițurcă a plecat din Bănie

Ziarul de Vrancea
2 ian 2020 1154 vizualizări

*Motivul despărțirii a fost determinat de discuțiile dintre antrenor și patronul în legătură cu obiectivul echipei și lista de transferuri * la Craiova a ajuns dinamovistul Nistor

Clubul Universitatea Craiova și antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea lui Victor Pițurcă, a anunțat clubul craiovean. „Această cerere a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorința de a câștiga campionatul nu a fost susținută de către club. Îi dorim mult succes!”, a anunțat clubul craiovean. În vârstă de 63 de ani, Victor Pițurcă a semnat cu Universitatea Craiova în august 2019. După 22 de etape, echipa se află pe locul IV, cu 37 de puncte. Victor Pițurcă a declarat, sâmbătă, că motivul pentru care a părăsit Universitatea Craiova a fost că cei din conducere nu l-au susținut în câștigarea titlului. „Motivul gestului meu este cel pe care l-a anunțat și conducerea în comunicatul oficial. Nu m-au susținut pentru a putea câștiga titlul! E singurul lucru care m-a determinat să plec. Eu am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva. Eu n-am venit la Craiova ca să fiu pe locul doi, locul trei. Doar titlul era ținta mea, deși în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană”, a declarat Victor Pițurcă pentru Gazeta Sporturilor. Pițurcă este de părere că Universitatea Craiova nu are șanse la titlu: „ Nici măcar 10-20 la sută nu aveam șanse. Și atunci de ce să stau? Ca să mă bată pe mine FCSB și CFR?”.Pițurcă a mai precizat că a avut discuții cu patronul Mihai Rotaru, în privința achizițiilor de jucători: „ Eu le-am zis că vreau jucători, am făcut și o listă, dar nu pot să stau și în trei luni să urmăresc fotbaliști, să fac liste, dar să nu se miște nimic în acest sens. Dacă am fi reușit să facem aceste achiziții, atunci cred că, mai ales că își revenea și Koljic, Universitatea era o echipă importantă în lupta pentru titlul de campioană. Dar nu s-a făcut nimic, nu s-a mișcat deloc pe piața transferurilor și atunci eu am luat-o pe drumul meu”, a mai spus Pițurcă.

La numirea în funcție, Pițurcă anunțase că principalul său obiectiv este câștigarea campionatului. După 22 de etape disputate în Liga1, Craiova se află pe locul IV în clasament, cu 37 de puncte (11 victorii, 4 remize, 7 înfrângeri), la șapte lungimi în spatele liderului CFR Cluj. În vârstă de 63 de ani, Pițurcă a mai antrenat de-a lungul timpului următoarele echipe: Steaua, FC U Craiova, Al-Ittihad, România Under 21 și echipa națională a României (în trei mandate).

Tot aseară, CS Universitatea Craiova a anunțat transferul căpitanul echipei Dinamo, Dan Nistor. Recentul internațiooanl era la Dinamo din august 2016, cu o scurtă perioadă petrecută la CFR Cluj, în partea a doua a anului 2017. Mijlocașul de 31 de ani a mai evoluat la Internațional Curtea de Argeș, Muscelul Câmpulung, Dacia Mioveni, Pandurii Târgu Jiu și Evian, ultima din Franța.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.