Sport

Pentru unii ciumă, pentru Nole mumă

Ziarul de Vrancea
4 ian 2022 854 vizualizări

Federația Australiană de Tenis i-a acordat lui Novak Djokovic permisul de a concura la AO deși nu se încadrează în condițiile impuse

Tenismenul sârb Novak Djokovic, locul I ATP, a primit permisiunea de a participa la Australian Open, competiție la care este deținătorul trofeului, pe baza unei scutiri medicale. „Am petrecut un timp fantastic cu cei dragi în pauza dintre sezoane și astăzi mă îndrept spre Australia cu o excepție medicală”, a scris el, pe Instagram.Novak Djokovici a refuzat să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la participarea sa la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nouă ori.

Autoritățile australiene cer ca sportivii care intră în Australia să fie vaccinați cu schemă completă, să fi trecut prin boală în ultimele șase luni sau să solicite și să primească o scutire medicală, aceasta din urmă fiind destul de greu de obținut.

Într-un comunicat TA (Tennis Australia) a dat explicații într-un comunicat: „Djokovic a solicitat o scutire medicală, care i-a fost acordată în urma unui proces riguros și în care au fost implicate două grupuri independente de experți medicali. Unul dintre acestea a fost Comitetul Independent de Examinare a Excepțiilor Medicale, numit de Departamentul de Sănătate al statului Victoria. Ei au evaluat toate cererile pentru a vedea dacă îndeplinesc liniile directoare ale Grupului australian de Consultanță Tehnică pentru Imunizare (ATAGI)”, a precizat TA.

Informația nu a mulțumit pe toată lumew, jurnaliștii de la „Marca” scoțând în evidență că Djokovic nu se încadrează în cele patru cazuri în care se acordă scutirea: 1).Istorie de anafilaxie față de o componentă a vaccinurilor aprobate; 2).ecte adverse grave după vaccinarea cu o primă doză, care au condus la spitalizare sau incapacitate semnificativă; 3). Afecțiune medicală acută; 4).Boală cardiacă inflamatorie în ultimele șase luni, spun jurnaliștii iberici, citați de Digisport. Jamie Murray, fratele mi mare al celebrului Andy și fost lider ATP la dublu, scrie: „Nu știu ce să spun despre asta. Cred doar că dacă aș fi fost eu nevaccinat nu aș fi primit o scutire”, iar ziaristul elvețian Simon Haring, tușează: „Novak Djokovic va juca la Australian Open datorită unui permis special. Ceea ce înseamnă că nu este vaccinat. O palmă în fața a milioane de australieni”.

La sfâșitul lunii decembrie, Djokovic s-a retras din echipa Serbiei pentru ATP Cup, competiție care are loc în prezent la Sydney, alimentând speculațiile privind absența lui de la Melbourne.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.