Sport

Pe urmele lui Chivu

Ziarul de Vrancea
26 mar 2019 510 vizualizări

Răzvan Marin, de la Standard Liège, este aproape de un transfer la Ajax Amsterdam

Mijlocașul român al echipei Standard Liège, Răzvan Marin, este aproape de un transfer la Ajax Amsterdam, unde este considerat succesorul lui Frenkie De Jong, vândut la Barcelona pentru 86 de milioane de euro. Potrivit De Telegraaf, citat de presa belgiană, Ajax a ajuns la un acord cu Standard în legătură cu transferul lui Marin pentru suma de 12 milioane de euro. Românul ar urma să semneze un contract pe cinci sezoane. “ Cel mai bun fotbalist român din 2018 e descris ca un jucător dinamic, cu un picior drept grozav. E foarte atras de minge. Pe scurt, cineva care poate aduce valoare la mijlocul lui Ajax”, scriu cei de la Telegraaf, iar informația a fost preluată de mai multe publicații din Belgia. Răzvan Marin a semnat, în 2018, relungirea contractului cu Standard, iar noua înțelegere expiră în 2023. Răzvan Marin este unul dintre cei mai constanți fotbaliști români ai momentului. Prestațiile de la Standard l-au adus în atenția mai multor cluburi mari. S-a scris că AS Roma și Inter l-au dorit pe mijlocașul român crescut la academia lui Gică Hagi. Marin a fost vândut de Viitorul la Standard Liège la începutul lui 2017, în schimbul a două milioane de euro. De atunci, Marin a strâns 94 de meciuri, 13 goluri și 19 assist-uri. Mijlocașul român este unul dintre cei mai bine cotați tricolori: Transfermarkt indică o cotă de piață de 9 milioane de euro pentru Răzvan Marin. De când e la Standard Liège, românul a câștigat o Cupă a Belgiei.

Tatăl lui Răzvan, Petre Marin, fost fundaș la FC Național și FCSB a mărturisit că nu știa că fiul său se va multa la Ajax.   “Nu știu, nu știu nimic. Am telefonul bombardat, poate cei de la club sau Pietro (n.r. - Pietro Chiodi, agentul lui Răzvan Marin). S-ar potrivi la Ajax”, a spus Petre Marin. Contactat de ProSport, și fostul internațioanl George Ogăraru a comentat știrea și a anunțat că Răzvan Marin a fost propus pe “Amsterdam ArenA” în urmă cu mai mult timp, înainte de a ajunge la Ajax: “Răzvan este un jucător foarte bun, pe care eu i l-am propus Ajaxului cu mulți ani în urmă, înainte ca el să plece la Standard. Dar nu știu despre acest interes. Nu știu să fie vreo discuție”, a spus Ogăraru.

La Ajax au jucat până acum patru internaționali români: Cristian Chivu, Bogdan Lobonț, Nicolae Mitea și George Ogăraru.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.