Sport

Pe 28 februarie aflăm adversarul de la baraj

Dan Chiriac
21 feb 2018 1149 vizualizări

Tragerea la sorți pentru stabilirea jocurilor de baraj de promovare în liga 3 va avea loc la sediul FRF în data de 28.02.2018 la ora 9:30. Această procedură va fi transmisă “live” pe facebook – FRF. După acest  eveniment, va urma tragerea la sorți pentru stabilirea jocurilor din turul intermediar la juniori U19 și U17 județeni.    Câştigătoarea Superligii Altdorf Tehnik în sezonul 2017-2018 va juca la barajul pentru promovare în liga a treia cu învingătoarea din judeţele Tulcea, Constanţa, Buzău, Brăila sau Galaţi. Faţă de anii precedenţi, FRF a decis să  schimbe formula de împerechere, formând încă de acum mai multe zone geografice. Conform Hotărârii Comitetului Executiv promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2018/2019, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.  Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur - retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga 3, datele de disputare sunt: 16 iunie 2018, ora 18:00, turul, și 23 iunie 2018, ora 17:30, returul. Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Echipele care nu vor transmite Certificatul de Identitate Sportivă până la termenul prevăzut nu vor avea drept de participare la jocul de baraj. Nu are dreptul de a participa la baraj o echipă campioană a unui judeţ dacă localitatea unde clubul îşi are sediul nu este în judeţul respectiv (în această situaţie este acceptată la baraj echipa clasată pe locul următor, în campionatul judeţean respectiv. Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi în prezenţa tuturor reprezentanţilor asociaţiilor judeţene de fotbal, în luna februarie 2018, de către Departamentul Competiţii al FRF, astfel: în conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării și ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, se împart cele 42 asociaţii rezultând următoarele 7 (șapte) regiuni:

 

• Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui

 

• Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu

 

Mare, Sălaj

 

• Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu

 

• Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi

 

• Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa

 

• Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova

 

• Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

 

Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele 3 (trei) jocuri de baraj din fiecare regiune. Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul celeilalte echipe care va dobândi calitatea de organizator al jocului.

 

Cum se face departajarea?

 

În situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu şi se declară câștigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă și în aceste condiţii egalitatea persistă, jocul se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele, dar cu o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute de joc. În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului. Sancţiunile care decurg din cumulul de cartonaşe galbene primite de jucători în campionatul Ligii 4 nu acţionează în meciurile de baraj, menţinându-se numai suspendările aplicate pentru alte abateri disciplinare (cartonaş roşu, etc.).(Dan CHIRIAC)     

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.