Sport

Patru românce la Seul

Ziarul de Vrancea
14 sep 2019 1033 vizualizări

*Mihaela Buzărnescu - care a pierdut semifinala la Hiroshima – și Irina Begu sunt pe tabloul principal al turneului coreean, iar Ana Bogdan și Patricia Țig intră din calificări

Mihaela Buzărnescu (125 WTA) a fost eliminată în semifinalele turneului de la Hiroshima, sâmbătă dimineață, după ce a pierdut contra japonezei Nao Hibino (146 WTA), scor 6-4, 0-6, 3-6. În primul set, românca și-a continuat jocul bun înregistrat pe tot parcursul turneului din Japonia, realizând două break-uri pe finalul actului și trecând în avantaj. În setul al doilea, Mihaela Buzărnescu nu a avut replică în fața lui Nao Hibino, pierzând toate game-urile, în aproximativ jumătate de oră. Setul decisiv a fost dominat tot de niponă, care a câștigat de două ori pe serviciul româncei, adjudecându-și partida și calificarea în finală, după ce a fructificat a doua minge de meci avută.

Finala a fost în întregime japoneză, fiindcă Misaki Doi (107 WTA) a dispus în cealaltă semifinală de rusoaica Veronika Kudermetova (48 WTA), a doua favorită, scor 6-4, 6-3 într-o oră și 22 de minute. Misaki Doi și Nao Hibino sunt partenere la dublu și au câștigat finala cu perechea Christina McHale / Valeria Savinîh (SUA/ Rusia), scor 3-6, 6-4,10-4. Apoi, cele două nipone s-au războit în finală, Nao Hibino câștigând cu 6-3, 6-2.

*Karolina Pliskova a câștigat turneul de categorie Premier de la Zhengzhou, dotat cu premii totale în valoare de 1.500.000 de dolari. În semifinale, numărul doi mondial și principala favorită a trecut de Ajla Tomljanovic (46 WTA), scor 6-3, 6-2 Petra Martic, a șaptea favorită a întrecerii din China, a învins-o în penultimul act pe franțuzoaica Kristina Mladenovic (49 WTA), scor 6-0, 6-3. Pliskova a câștigat ieri finala, după ce a învins-o cu 6-3, 6-2, într-o oră și 36 de minute, pe Martic. Pentru Karolina Pliskova este al 14-lea trofeu la simplu, al patrulea din acest an (după Brisbane, Roma și Eastbourne).

*La Nanchang finala s-a jucat între kazaha Elena Rîbakina (69 WTA) și suedeza Rebecca Peterson (78). Rîbakina (20 de ani), câștigătoarea turneului de la București în acest an, s-a impus după un meci de o oră și 53 de minute cu chinezoaica Peng Shuai (132), scor 6-1, 3-6, 6-2. Rebecca Peterson a întrecut-o cu 6-3, 6-1 pe Nina Stojanovic (Serbia, 134), în 79 de minute. Suedeza a câștigat turneul într-o finală de o oră, scor 6-2, 6-0. În drumul său spre câștigarea turneului, Peterson a pierdut un singur set, contra polonezei Magda Linette, în sferturile de finală, scor 6-3, 6-7, 7-6. Jucătoarea suedeză de 24 de ani se află la primul turneu WTA câștigat din carieră.

*Patru jucătoare române au intrat în calificările turneului de la Seul. În primul tur, Ana Bogdan (142 WTA) a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-0, pe sud-coreeanca Kim Da-bin (336), Jaqueline Cristian (210) a trecut cu 6-1, 6-0 de altă coreancă JeonYeong-won (956), iar Patricia Țig (140) a dispus cu 6-4, 6-2 de britanica Samantha Murray (296). Singura care nu a trecut primul hop al calificărilor a fost Alexandra Cadanțu (286), învinsă cu 1-6, 2-6 de Danka Kovinic (Muntenegru, 116). În turul decisiv, Jaqueline a avut o adversară prea puternică în maghiara Timea Babos (92), prima favorită a calificărilor, și a pierdut cu 2-6, 2-6. În schimb, Patricia Țig și Ana Bogdan s-au calificat pe tabloul principal, unde mai sunt prezente Mihaela Buzărnescu și Irina Begu. Patricia a trecut, ușor, scor 6-0, 6-2 de norvegianca Ulrikke Eikeri (244), iar Ana a învins-o cu 6-3, 6-2 de spaniola Lara Arruabarena. Cele patru jucătoare române și-au aflat adversarele din primul tur. Mihaela Buzărnescu va evolua cu Priscilla Hon (123), o jucătoare din Australia, în vârstă de 21 de ani, pe care românca nu a mai întâlnit-o până în prezent. Irina Begu va da piept cu poloneza Magda Linette (45 WTA). Cea mai grea misiune îi va aparține Patriciei Țig (140 WTA), jucătoare care o va înfrunta pe Maria Sakkari în prima rundă. Jucătoarea din Grecia ocupă locul 28 mondial și este principala favorită de la Seul.Ana Bogdan se va confrunta în primul tur cu slovena Polona Hercog (53).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.