Sport

Participare record la “internaționale”

Ziarul de Vrancea
21 mai 2018 711 vizualizări

Competiția de înot de la bazinul Dinamo se va bucura de prezența a 400 de sportivi din opt țări

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a afirmat într-o conferință de presă, că la Campionatele Internaționale de înot ale României va fi un record de participare, cu aproape 400 de sportivi înscriși. Campionatele Internaționale de înot ale României se vor organiza în perioada  24-27 mai în bazinul din incinta complexului Dinamo, singurul din țară care îndeplinește cerințele Federației Internaționale de Natație. “Ținem foarte mult la această competiție, ne străduim să nu o pierdem și să o dezvoltăm an de an. Anul acesta ne putem mândru cu un număr mult mai mare de sportivi din străinătate. Sperăm ca și rezulatele să fie pe măsură. Avem un număr record de participanți, aproape 400 de sportivi. Deja ne gândim ca în viitor să avem și niște baremuri de calificare. Asta dacă nu mutăm competiția în altă bază sportivă, cea de la Otopeni, unde putem găzdui peste 1000 de sportivi”, a declarat fosta campioană olimpică. După cum susține secretarul general al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Matei Giucărneanu, participanții provin din opt țări: „Concursul a crescut de la an la an. Dacă la început am avut doar câteva nume mari, anul acesta avem 63 de sportivi din străinătate. Sunt reprezentanți a opt țări, plus România. Avem și câteva nume importante. Competiția este în calendarul FINA, performanțele obținute sunt omologate de federația internațională ca baremuri pentru campionatele europene dar și pentru Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires, din octombrie 2018. Avem sportivi străini care ne-au spus clar că vin pentru aceste baremuri”.Bugetul total al Campionatelor Internaționale de înot ale României va fi de 50.000 de euro. Președintele FRNPM speră ca bazinul care se construiește în Otopeni să fie gata până la finalul acestui an. „Noi ne dorim să putem intra în acel bazin încă din acest an, facem tot ce depinde de noi ca lucrările să fie gata la timp. Acolo se vor putea organiza campionatele internaționale, care sunt din ce în ce mai mari, după care un campionat european în bazin scurt și de ce nu un campionat european mare. Dar asta va fi după 2022, pentru că toate competițiile de până atunci sunt stabilite. Va fi o bază unde se pot însuma toate disciplinile din natație. Va fi una dintre cele mai frumoase baze din sud-estul europei, cu 3.500 de locuri”, a mai spus Potec.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.