Sport

Parteneriat privind formarea tinerilor jucători de fotbal între CSM Focșani 2007-Academia Hagi și Clubul Viitorul Constanța

Ziarul de Vrancea
22 nov 2019 2294 vizualizări

Vineri 22 noiembrie 2019 într-o conferință de presă susținută la Primăria Focșani  a fost făcut public parteneriatul încheiat între Clubul Sportiv Municipal( CSM) 2007 Focșani ,Fotbal Club „Viitorul Constanța” SA și Academia de Fotbal „Gh. Hagi”.

La conferința de presă de la Primăria Focșani au fost prezenți fostul mare fotbalist Gheorghe Popescu, președintele FC Viitorul Constanța și  Zoltan Martin Iasko, de la Academia de Fotbal „Gh. Hagi”.Au fost conveniți și prezentați public și  pașii de urmat stabiliți de comun acord împreună cu decidenții CSM Focșani 2007.Astfel conform protocolului cei mai buni tineri fotbaliști de la CSM Focșani 2007, cu vârste între 10-15 ani, vor fi duși la Constanța pentru a întări echipa fanion de acolo.

Gheorghe Popescu., președintele FC Viitorul Constanța a declrat următoarele referitor la protocolul menționat:“Toți jucătorii cuprinși între vârsta de 10 și 15 ani, pe care îi vom considera că fac față la nivelul de performanță pe care clubul nostru îl are, vor merge la Constanța. De asemenea, avem un parteneriat și la nivel de antrenori și dorim ca profesorii care antrenează la CSM Focșani 2007 să-și însușească aceeași filozofie pe care o are clubul nostru, care a dat rezultate, iar jucătorii care vor veni de la Focșani către Constanța să aibă deja însușită filosofia fotbalistică”,

În cazul în care în urma protocolului vor fi descoperiți jucători proveniți de la CSM Focșani 2007 care vor face performanțe în afara țării, clubul din Focșani va putea  beneficia în urma cesiunii de jucători și de avantaje financiare.De asemenea fostul mare fotbalist Gheorghe Popescu a precizat în conferința de presă că va exista și reciprocitate.Conform acesteia fotbaliști care nu se află în vederile antrenorilor constănțeni pentru echipa mare vor putea  evolua pentru echipa CSM Focșani 2007.

Citiți și ce spune primarul Misăilă despre acest subiect:

Secția de fotbal a CSM 2007 Focșani a făcut astăzi încă un pas spre performanță. Cea mai bună Școală de fotbal din țară și una dintre cele mai bune din Europa, Academia Gheorghe Hagi, se va ocupa în viitorul apropiat de drumul spre marea performanță a tinerilor fotbaliști din județul nostru.

În prezența fostului capitan al echipei naționale, Gică Popescu, am încheiat astăzi un parteneriat între cluburile CSM 2007 Focșani, Viitorul Constanța și Academia de fotbal "Gheorghe Hagi", prin care clubul nostru va avea doar de câștigat. Astfel, cei mai talentați copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani vor putea fi formați ca viitori fotbaliști la cunoscutul centrul de pregătire din Constanța.

După cum știm, Academia Hagi e mai mult decât un proiect sportiv de pregătire a viitorilor fotbalişti profesionişti, este și un proiect social, unde copii au parte de educaţie şcolară, pe lângă cea sportivă şi de toate condițiile pentru a evolua ca sportiv de performanță. Tot prin această colaborare, antrenorii clubului nostru vor putea fi pregătiți să folosească aceeași filosofie în formarea copiilor pe care Academia o aplica și care an de an dă rezultate.”

Text informații + foto:Cristi Valentin Misăilă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.