Sport

Parisul e în sărbătoare

Ziarul de Vrancea
18 aug 2020 884 vizualizări

PSG a dus pentru prima dată orașul-lumină în finala Ligii Campionilor după ce a trecut de „taurii” din Leipzig

Formația Paris Saint-Germain s-a calificat în finala Ligii Campionilor, marți seară, învingând în semifinale, la Lisabona, cu scorul de 3-0, echipa RB Leipzig. Echipa pariziană s-a calificat pentru prima dată în finală. După semifinala din 1995, parizienii s-au mpus clar, prin golurile marcate de Marquinhos ('13), Angel Di Maria ('42) și Juan Bernat ('56), dar scorul putea fi și mai mare, având în vedere numeroasele ocazii ratate, printre care și două bare. Campioana Franței a început în forță și a avut șansa deschiderii scorului în min. 7, dar Neymar a nimerit bara.

PSG a înscris în min. 13, prin brazilianul Marquinhos, care a reluat perfect cu capul la lovitura liberă executată ireproșabil de Angel Di Maria. Portarul maghiar Gulacsi s-a opus unui nou gol, blocându-l pe Mbappé ('17). RB Leipzig a replicat prin ocazia lui Y. Poulsen ('25), care a reluat alături la centrarea lui Laimer. Parizienii au fost aproape de dublarea avantajului, dar Neymar ('35) a trimis din nou în bară, din lovitură liberă. Echipa antrenată de germanul Thomas Tuchel s-a desprins în min. 42, când Di Maria a finalizat pasa lui Neymar, după ce Paredes a interceptat degajarea lui Gulacsi.

RB Leipzig a început mai bine partea secundă, impulsionată de suedezul Forsberg, dar și-a încercat șansa de la 25 de metri ('53), dar balonul a trecut peste poartă. PSG a tranșat soarta meciului în min. 56, prin Bernat, după o minge pierdută de Mukiele, care a cerut fault, iar Di Maria l-a servit foarte bine pe spaniol. Echipa germană a mai avut o ocazie notabilă în min. 61, dar Rico a respins șutul lui Sabitzer. Mbapé a ieșit la rampă, dar a ratat ținta în prima instanță, apoi Gulacsi s-a opus șutului său, ca și în cazul reluării lui Paredes. O bucată de timp s-a jucat pe contre, ocaziile alternând la cele două porți. Rico, înlocuitorul lui Keylor Navas, și-a făcut datoria la șutul lui Angelino ('75). Gulacsi s-a remarcat și în min. 80, la șuturile lui Di Maria și Paredes. Marquinhos a blocat șutul lui Schick, iar Kehrer pe cel al lui Fosberg (-82). În finală, duminică, PSG va înfrunta câștigătoarea celeilalte semifinale franco-germane, Olympique Lyon - Bayern München.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.