Sport

Pandemia lovește în tenis

Ziarul de Vrancea
21 iun 2020 932 vizualizări

Dimitrov și Coric au fost testați pozitiv cu COVID 19 și circuitul umanitar Adria Cup a fost suspendat

Tenismanul croat Borna Coric este al doilea jucător participant la Adria Cup testat pozitiv cu noul coronavirus, după bulgarul Grigor Dimitrov. Coric a anunțat personal pe Twitter că este pozitiv, precizând că nu are simptome. Diminică seară, Grigor Dimitrov a anunțat, tot pe rețelele de socializare, că a fost testat pozitiv cu coronavirus. Finala etapei a II-a a competiției demonstrative organizate de liderul ATP, sârbul Novak Djokovic în Croația, a fost anulată.Fără să aibă simptomele Covid-19, Djokovic a refuzat să fie testat în Croația și a părăsit țara. El ar urma să fie testat la Belgrad. Potrivit SportKlub, antrenorul lui Djokovic, Marko Paniki, ar putea fi și el pozitiv, la fel ca antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh. În Serbia și Croația, pentru că măsurile de distanța nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate și participanții au fost văzuți jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrățișându-se în fața publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Cup, cât și la Zadar.

Tenismanul australian Nick Kyrgios i-a criticat pe organizatorii turneului Adria Tour, după ce Borna Coric și Grigor Dimitrov au fost testați pozitiv cu coronavirus. „A fost o decizie idioată ca acest turneu să continue. Recuperare ușoară, băieți, dar iată ce se întâmplâ când nu se respectă protocolul. Nu este o glumă”, a scris Kyrgios pe Twitter.

Sâmbătă, în primul său meci de la Zadar, etapa a doua a competiției, Dimitrov a fost învins de croatul Borna Coric cu 1-4, 1-4, după care bulgarul a renunțat la turneu, fiind înlocuit cu croatul Nino Serdarusic. Circuitul Adria Tour, organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile și pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competițional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câștigată de austriacul Dominic Thiem, și ar urma să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat. La fiecare turneu participă opt jucători, împărțiți în două grupe de câte patru, urmând să joace fiecare cu fiecare. Sistemul de joc este cel mai bun din șapte game-uri, cu tiebreak normal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.