Sport

Oxigenul îi priește lui Sascha

Ziarul de Vrancea
10 nov 2019 989 vizualizări

Zverev, câștigătorul de anul trecut, l-a învins pe Nadal la „Turneul Campionilor din sala „O2” din Londra *Tecău și Rojer își joacă astăzi calificarea în fața favoriților principali ai turneului de dublu

Alexander Zverev l-a învins pe Rafael Nadal (Spania) scor 6-2, 6-4, în grupa „Andre Agassi” de la Turneul Campionilor. Debutul lui Rafael Nadal la Turneul Campionilor a fost marcat de multe greșeli în momente importante. Ibericul, venit după o accidentare în zona abdominală, din cauza căreia s-a retras în semifinalele turneului de la Paris, a pierdut în fața campionului en-titre Alexander Zverev, după o oră și 23 de minute de joc.Condus cu 0-5 în confruntările directe, Zverev a servit excelent în primul set, câștigând 87% dintre punctele jucate cu primul serviciu, și nu i-a oferit nicio șansă de break lui Nadal. De cealaltă parte, Rafa nu a reușit să joace cel mai bun tenis al său și a pierdut de două ori la serviciu, greșind cu reverul la minge de break. Zverev a continuat pe aceeași linie la serviciu și în setul secund, a avut un procentaj chiar mai bun al punctelor câștigate cu primul serviciu (89%) și a reușit să încheie partida fără a fi nevoit să salveze vreo minge de break. Break-ul decisiv a venit după chiar primul game al setului, când Zverev a fructificat o ocazie printr-un voleu de forehand. Singurul moment în care Sascha a avut probleme a fost în game-ul al doilea al setului, când acesta a făcut două duble greșeli și tabela arăta 0-30. Germanul a practicat un tenis ofensiv profitând de condițiile indoor. Reamintim că tot luni, Stefanos Tsitsipas l-a învins pe rusul Daniil Medvedev scor 7-6, 6-4.

Ieri, în grupa „Björn Borg”, favoritul nr.3 l-a învins pe italianul Matteo Berrettini, scor 7-6. 6-3, într-o oră și 18 minute. Cei doi și-au folosit din plin avantajul serviciului, iar întreg setul a fost zgârcit - a oferit o singură șansă de break, care a fost și de set. S-a mers cap la cap, schimburile fiind scurte, iar sosirea tiebreak-ul era inerent. Cu un plus de experiență și cu lovituri mai îngrijite, Roger a câștigat tiebreak-ul fără prea mari emoții, echilibrul de până atunci evaporându-se în finalul de set. A fost 7-2 pentru campionul elvețian, Federer reușind să se impună de două ori contra serviciului. Matteo a fost egalul adversarului său, dar presiunea din tiebreak s-a simțit din plin în brațul italianului. Pierderea primului set a lăsat urme în jocul lui Matteo, italianul fiind neinspirat și temător: serviciul nu i-a funcționat, a greșit mult cu backhand-ul, iar break-ul (primul al partidei) a venit chiar la zero, în primul game al manșei. Sigur de la lansare, Federer și-a regăsit mult mai bine ritmul (dacă facem o comparație cu meciul împotriva lui Thiem) și nu i-a dat adversarului posibilitatea să lovească din poziții confortabile, iar acest lucru s-a putut observa pe tabelă (3-1). Cu toate că a avut și momente de strălucire, Matteo a reușit să conteze cu adevărat pe serviciul lui Federer doar într-un singur game: la 4-3 în favoarea elvețianului. Atunci, Berrettini a avut trei mingi de break, dar Roger a reușit să le anuleze. Simțind că parcă și-a pierdut și ultima șansă de a reveni în meci, Matteo a mai avut un game slab de serviciu, iar Roger a închis meciul cu încă un break: 6-3, după o oră și 18 minute.

Tot luni, în grupa „Max Mirnîi” a turneului de dublu, perechea favorită principală, Juan Sebastian Cabal / Robert Farah (Columbia) a pierdut în fața cuplului francez Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut cu scorul de 3-6, 5-7.Columbienii vor juca astăzi cu echipa româno-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer, care a pierdut ieri cu 6-7, 6-4, 6-10 în fața germanilor Kevin Krawietz și Albert Mies.

CAS

Cibulkova se retrage

Jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova, fost număr 4 WTA, și-a anunțat, ieri retragerea din activitatea sportivă, la vârsta de 30 de ani. “După cum știți, nu am mai jucat la turnee de câteva luni. Ceea ce a început ca o problemă persistentă la tendonul lui Ahile a devenit unul dintre cele mai dificile momente ale vieții mele – a trebuit să decid ce să fac cu cariera mea. După multă reflecție, după discuții și susținerea familiei, prietenilor și echipei mele, am decis în cele din urmă că nu voi mai reveni pe teren ca jucătoare. Este un moment plin de sentimente: tristețe, teama de necunoscut, dar și entuziasm pentru ce îmi va aduce viața”, a scris Cibulkova pe Instagram. Dominika Cibulkova a menționat că a a avut norocul de a avea “un întreg «sat» de oameni minunați” care au ajurtat-o să-și clădească o carieră frumoasă. “Aleg astăzi pentru a-mi anunța retragerea din tenis pentru că este și ziua în care este lansată biografia mea”, a adăugat ea.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.