Sport

Ostapenko și-a uitat serviciul acasă

Ziarul de Vrancea
1 apr 2018 609 vizualizări

Jucătoarea letonă a pierdut finala de la Miami, cu Sloane Stephens * patru românce participă la turneele săptămânii viitoare de la Charleston și Monterrey

Turneul de tenis feminin de categorie Premier Mandatory de la Miami a fost câștigat de americanca Sloane Stephens (12 WTA)  care a învins-o cu scorul de 7-6, 6-1 pe letona  Jelena Ostapenko (5 WTA) cu scorul de 7-6, 6-1. Pe Ostapenko au trădat-o de data aceasta serviciile (sub 50 % la ambele, plus cinci duble greșeli!). Și cum nici Sloane n-a servit impecabil a ieșit un prim set cu câte patru break-uri de fiecare. Până să se dumirească “Aljona” ce s-a întâmplat, s-a făcut 6-2 în tie-break pentru Stephens. A salvat letona trei mingi de set, dar cu a patra, Sloane a câștigat primul act. Setul al doilea a fost o plimbare pentru jucătoarea din SUA, care s-a impus într-o oră și 33 de minute.  Datorită acestui rezultat, Stephens va urca pe locul 9 WTA. Ostapenko a pierdut finala după ce la Miami Open nu pierduse niciun set în celelalte meciuri.  Trofeul de sâmbătă este al șaselea din cariera lui Sloane Stephens, după cele obținute la Washington în 2015, Charleston, Acapulco și Auckland în 2016 și US Open în 2017.

În turneul masculin din seria Masters 1000, finala nu a fost mai puțin surprinzătoare: americanul John Isner (17 ATP) contra germanului Alexander Zverev (5). Isner a fost omul care i-a venit de hac jucătorului pe val, argentinianul Juan Martin Del Potro ( 6 ATP), câștigător cu 6-1, 7-6. John Isner (SUA, 17 ATP) este omul care a pus capăt seriei de 15 victorii consecutive obținute de Juan Martin Del Potro (Argentina, 6 ATP) în circuit.

Argentinianul nu a avut antidot pentru arma devastatoare a uriașului Isner, și anume serviciul. Americanul a servit 13 ași, cu 9 mai mulți decât Del Potro, reușind calificarea după o oră și 25 de minute. "Delpo" nu și-a creat nicio minge de break, fiind în același timp nesigur pe propriul serviciu. Deși actul al doilea a fost mult mai echilibrat, Isner a dominat tie-break-ul, scor final 6-1, 7-6. Tot în minimum de seturi a câștigat și Alexander Zverev. Neamțul nu i-a lăsat prea multe șanse ibericului Pablo Carreño-Busta, cel care și-a atins limitele sâmbătă dimineață. Serviciul lui Zverev a mers ceas, astfel că favoritul numărul 4 nu a avut nicio emoție. Scor final: 7-6, 6-2, după o oră și 28 de minute. Zverev va ataca al treilea titlu Masters al carierei, în timp ce Isner  nu a mai triumfat niciodată la acest nivel deși a mai disputat trei finale.

Irina Bara (168 WTA) a trecut primul “hop” în calificările turneului de la Charleston (Carolina de Sud), practic singurul turneu important care se dispută pe zgură (verde). Dotat cu premii în valoare de 750.000 $, turneul se dispută pe arenele de la “Family Circle Tennis Center” și se bucură de finanțarea gigantului auto suedez Volvo. Irina a jucat în primul tur cu  tânăra americancă Ellie Halbauer (549) și are în turul II o adversară mai răsărită, tot din USA, Claire Liu (230), care a trecut cu 7-6, 6-4 de veterana elvețiancă Patty Schnyder (151). P4r tabloul principal sunt prezente Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, care vor avea în primul tur adversare din calificări. Un alt turneu important al săptămânii se dispută pe hard în orașul mexican Monterrey, care se bucură de prezența spaniolei Garbiñe Muguruza. La acest turneu a renunțat Monica Niculescu, accidentată, însă suntem reprezentați de Ana Bogdan (85 WTA), care va juca în prima manșă cu mexicanca Victoria Rodriguez (289).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.