Sport

„Ori jucați, ori pierdeți la masa verde”

Ziarul de Vrancea
13 iun 2021 534 vizualizări

O ipoteză neașteptată lansează fostul portar al naționalei daneze ,Peter Schmeichel, privitoare la decizia UEFA de a se relua meciul Danemarca –Finlanda *meciul a fost întrerupt după ce John Eriksen a suferit un șoc cardiac

Schmeichel senior, tatăl lui Kasper, actualul titular al porții Danemarcei,susține că jucătorii danezi nu au dorit să reia meciul, dar UEFA a amenințat Danemarca cu pierderea meciului la masa verde dacă nu reia partida cu Finlanda. „Am citit un comunicat de presă al UEFA în care se arăta că a urmat dorința jucătorilor, că au insistat să joace. Știu că acesta nu este adevărul. Sau este modul vostru de a vedea adevărul. Le-au oferit trei opțiuni: prima a fost aceea de a relua imediat și de a termina ultimele 50 de minute. A doua, trebuia să joace duminică la prânz și să termine ultimele 50 de minute, iar la a treia, urma să piardă cu 3-0”, a spus el, luni dimineață, la programul „Good Morning Britain”.

Potrivit UEFA, jucătorii, liniștiți de Eriksen, și-ar fi dat acordul să continue meciul, care s-a reluat, sâmbătă, la ora 20.30. „Au vrut jucătorii să joace? Chiar au avut de ales? Nu cred”, a adăugat Schmeichel, care se declarase împotriva reluării meciului.

Peter Scheichel a oferit detalii despre ceea ce s-a întâmplat pe teren în momentul prăbușirii lui Christian Eriksen, povestite de fiul său: „S-a întâmplat nu departe de locul în care se aflau toate soțiile jucătorilor și, evident, imediat ce soția lui Christian (n.r. - Sabrina Kvist) l-a văzut, a intrat pe teren.”Schmeichel Jr. și căpitanul Kjaer au încercat imediat să o liniștească. „Am vorbit cu Kasper aseară. El a fugit imediat la ea. Ea a crezut că este mort, dar el i-a spus că respiră”, a adăugat Schmeichel senior.

Antrenorul danezilor, Kasper Hjulmand, și jucătorii săi au criticat UEFA că au obligat echipa afectată după incidentul lui Eriksen să continue meciul cu Finlanda. „Am fost puși într-o poziție în care, la nivel personal, cred că nu ar fi trebuit să fim puși”, a declarat Kasper Schmeichel, într-o conferință de presă cu mass-media daneză la Helsingor, la nord de Copenhaga, „Am avut două opțiuni: fie să jucăm a doua zi la prânz, fie să reluăm jocul. Cineva mai sus decât noi ar fi trebuit să spună că acum nu era momentul să luăm o astfel de decizie și că probabil ar trebui să așteptăm până a doua zi pentru a decide”, a explicat portarul echipei Leicester. Atacantul Martin Braithwaite spune că i-ar fi plăcut să aibă o a treia opțiune. „Reluarea jocului „nu a fost o dorință, ci cea mai puțin rea dintre opțiunile” oferite”, a spus el.

În replică, UEFA a dat un comunicat prin care se declară „s igură că a tratat chestiunea cu cel mai mare respect pentru jucători și pentru situația delicată. S-a decis reluarea meciului doar după cele două echipe au cerut să se joace în aceeași seară”, a anunțat UEFA. Instanța europeană a adăugat: „Nevoia jucătorilor de a avea 48 de ore de odihnă între meciuri a eliminat alte opțiuni”.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.