Sport

VIDEO | Ora cu Robert | Crossfit pentru copii, cu unul din handbaliștii de la CSM Focșani

Mihaela Vlădescu
12 oct 2018 3726 vizualizări

Antrenamentul pregătit de Robert Năstasie, handbalist al echipei CSM Focșani 2007, este creat special pentru copii, care în acest mod își dezvoltă rezistența, coordonarea și forța, într-un program conceput pentru a face mișcarea mai atractivă.

 

 

 

 Viitorul fiecărei nații stă în modul în care sunt crescuți și educați copiii, iar pentru sănătatea mintală a acestora este nevoie în primul rând de un trup sănătos. Programul tot mai încărcat al adulților care au ca principal obiectiv asigurarea resurselor materiale familiei conduce, din păcate, în multe situații la scăderea dorinței de mișcare, iar programele de educație fizică din școli, realizate în urmă cu multi ani, neadaptate la  necesitățile actuale, suprapuse cu lipsa dotării cu materiale ale și așa puținelor baze sportive, conduc către o tot mai scăzută atenție acordată practicării exercițiilor fizice, esențiale în sănătatea fiecăruia dintre noi.

Din aceste motive, un sportiv de performanță, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Vasile Alecsandri Bacău, a pus la cale un proiect care are la bază un program nou ce combină mișcări dintr-o mare varietate de discipline sportive, mișcări practicate cu o intensitate relativ ridicată într-un timp scurt. Proiectul se adresează și părinților pe care tânărul sportiv dorește să îi determine să conștientizeze importanța mișcării și în plan psihologic. Astfel, Robert Andrei Năstasie, cu sprijinul Decathlon Focșani si Agenției TMM Focșani, a susținut prima etapă a proiectului Ora lui Robert cu tinerii dansatori de la grupa de performanță a clubului de dans Elite Focșani.

Programul, potrivit inițiatorului proiectului, pe lângă faptul ca are ca scop atingerea celei mai bune forme fizice și mentale, are și alte beneficii, precum „antrenarea voinței, astfel încât să nu renunți cu ușurință atunci când întâmpini dificultăți, depășirea limitelor, fie ele fizice sau mentale, și o atitudine pozitivă în fața oricărei provocări.” Programul este unul de crossfit creat special pentru copii care, în acest mod își dezvoltă rezistența, coordonarea și forța într-un antrenament conceput pentru a face mișcarea mai atractivă.

”Vrem să le inducem entuziasm pentru fitness și mișcare. Sunt mișcări funcționale și, pentru ca ne vin natural, uneori copii le execută mai corect decât adulții. Trebuie să fii bun în toate. De fapt, asta este o definiţie foarte scurtă a ceea ce înseamnă acest concept, depăşirea barierelor fizice pe care psihicul le impune şi un corp multilateral dezvoltat”,  explică Robert Andrei Năstasie. La un astfel de program poate participa orice copil, indiferent de vârstă si chiar dacă nu a practicat vreo disciplină sportivă, pentru ca intensitatea și numărul de repetiții ale exercițiilor sunt adaptate în funcție de abilitățile fiecărui participant la antrenament. Proiectul ”Ora lui Robert” promovează ideea de comunitate, unde exista susținere și apreciere reciprocă.

Cred că scopul tuturor programelor de activitate fizică destinate copiilor este acela de a dezvolta o asociere pozitivă cu activitățile fizice, de la vârste fragede. Vreau să facă o corelare pozitivă: să faci sport te poate face mai bun indiferent ce faci sau ce vrei să faci pe mai departe. Iar cu noul program încerc să dezvolt cât mai mult acest aspect în mintea copiilor făcând paralele: dacă vrei să fii bun la matematică, ce faci? Lucrezi mai mult, exersezi, studiezi! La fel este și aici. Împreună cu echipa mea, încerc să spun copiilor că se pot schimba, că pot deveni mai buni dacă muncesc din greu și pot deveni mai buni la aceste lucruri. Dar cel mai important este ca ei să se distreze, să facă asocieri pozitive, să zâmbească, să râdă, să bată palma unii cu alții și să petreacă timp plăcut aici. „Ora lui Robert” este despre muncă, despre a te lupta pentru ceva, de a tot încerca până obții”, transmite sportivul pe pagina sa de socializare.

P.S Robert Năstasie este component la echipei de handbal masculin CSM Focșani 2007 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.