Sport

Optimism nemțesc la naționala României

Ziarul de Vrancea
28 aug 2017 404 vizualizări

Selecționerul Christoph Daum crede că sunt 50% șanse de calificare la Cupa Mondială * el spune că are încredere mare în Alibec chiar dacă nu  a fost convocat la acțiunea Armenia - Muntenegru

Selecționerul echipei de fotbal a României, germanul Christoph Daum, a apreciat ieri că în varianta optimistă tricolorii au încă 50% șanse de calificare la CM 2018, înaintea meciurilor cu Armenia și Muntenegru din preliminariile CM 2018, și a reiterat dorința sa de a continua pe banca tehnică a tricolorilor și în campania pentru EURO 2020.  ''Trebuie să fim întotdeauna optimiști, dar în același timp și realiști. Dacă e să fim optimiști, am putea spune că avem 50% șanse, dar dacă e să fim realiști, vă puteți da seama și dumneavoastră'', a declarat selecționerul cu prilejul unei conferințe de presă la Mogoșoaia.  Daum a precizat că îi are la dispoziție pe toți tricolorii care pregătesc la Mogoșoaia meciurile cu Armenia (1 septembrie) și Muntenegru (4 septembrie) din preliminariile CM 2018, cu excepția lui Eric Bicfalvi și Ciprian Deac, care vor fi supuși unor investigații medicale.  ''Am convingerea că putem juca mai bine, sunt optimist în această privință. Bicfalvi și Deac vor face investigații la spital pentru a avea un feedback complet asupra stării lor medicale. În privința lui Deac, cred că va fi 100% pentru antrenament în două zile. De ieri, el a dorit să se antreneze în sistem normal, dar am preferat să-l menajăm cu un antrenament separat. Suntem gata de un restart în ceea ce privește partida cu Armenia", a declarat luni Daum la Mogoșoaia.

Daum a explicat de ce nu a fost momentul potrivit pentru atacantul Denis Alibec să fie convocat la aceste meciuri, dar a precizat că poarta naționalei rămâne deschisă pentru jucătorul de la FCSB.  ''Aceasta este o situație comparabilă cu cea dintre medic și pacient, care ține de confidențialitate. Pot spune doar că sunt conștient că în urma presiunii mediatice sunt foarte multe atacuri asupra mea. Îl știu bine pe Alibec, am lucrat în câteva ocazii cu el. știu căe are foarte multe calități, un caracter bun. Asta nu înseamnă că dacă Alibec nu este prezent acum aici, el nu reprezintă un jucător de viitor pentru echipa națională. Cu Sporting, de exemplu, a început fantastic și sperăm să mențină acel nivel pe o perioadă mai îndelungată'', a declarat selecționerul tricolorilor.


Viitorul lui Daum la naționala României este incert în cazul ratării calificării la CM 2018, dar germanul își dorește să continue pentru a încerca cu mai multe șanse o calificare la turneul final al EURO 2020. “Sunt foarte motivat să lucrez pentru România și vreau să continui să lucrez aici. Chiar dacă cifrele nu arată bine acum, deciziile pe care le-am luat sunt bune. Mă identific foarte mult cu acești jucători, cu această echipă, cu această țară și voi da tot ce am mai bun pentru a îndeplini această misiune până în ultima secundă. Cred că poate deveni o națională pentru care pot garanta ulterior că se poate califica la EURO 2020. Avem nevoie de rezultate bune acum în finalul acestor preliminarii și să ne uităm cu un ochi și să ne pregătim și pentru 2020'', a încheiat Daum.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.