Sport

Optechipe românești în Cupele Europene

Ziarul de Vrancea
6 iul 2017 529 vizualizări

Opt echipe românești, patru feminine și patru masculine, vor evolua în Cupele Europene, în sezonul 2018-2019, potrivit clasamentului coeficienților dat publicității de forul continental de profil și în care au punctat rezultatele obținute în ultimele trei stagiuni.

La feminin, România va avea dreptul să înscrie o echipă în Liga Campionilor și trei echipe în Cupa EHF. În clasament, România ocupă locul IV, cu 81,75 puncte, în urcare o poziție față de ierarhia anterioară. Podiumul este ocupat, în ordine, de Ungaria (114,13), Danemarca (103,88) și Rusia (96,88). În clasamentul masculin, România se află pe locul 11 (30,89 puncte), în urcare o poziție, iar pe primele trei locuri se situează Germania (128,50), Spania (115,00) și Ungaria (106,83). România va avea dreptul să înscrie o echipă în Liga Campionilor, două în Cupa EHF și una în Challenge Cup. Și în sezonul trecut, România a avut dreptul să înscrie opt echipe în competițiile continentale.

Mai urcă și naționala

Echipa națională de fotbal a României a urcat patru poziții, până pe locul 42, având 713 puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicității ieri de forul mondial. Din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, în care joacă România, cel mai bine clasată este Polonia, care a urcat de pe locul zece pe șase, cu 1.319 puncte. Danemarca a urcat de pe locul 51 pe 47, având 683 de puncte, Muntenegru a coborât de pe 52 pe 54, cu 643 de puncte, Armenia a coborât de pe 68 pe 73, cu 480 de puncte, iar Kazahstan a coborât de pe 100 pe 106, cu 308 puncte. Primele zece poziții în clasamentul FIFA-Coca Cola sunt ocupate de următoarele echipe: Germania, Brazilia, Argentina, Portugalia, Elveția, Polonia,. Chile, Columbia, Franța, Belgia.

Cu Georgia, la futsal

Echipa națională de futsal a României va întâlni reprezentativa Georgiei, în barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2018, s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorți de la Nyon. Tabloul complet al meciurilor de baraj este următorul: Cehia – Serbia; Franța - Croația; România – Georgia; Ungaria - Polonia. Prima manșă se va disputa în perioada 10-13 septembrie, iar returul este programat în perioada 24-27 septembrie. Turneul final al Campionatului European din 2018 se va disputa la Ljubljana (Slovenia), în perioada 30 ianuarie - 10 februarie. La turneul final sunt calificate până acum selecționatelle Sloveniei (țara gazdă), Italiei, Azerbaidjanului, Ucrainei, Portugaliei, Spaniei (deținătoarea trofeului), Kazahstanului și Rusiei.

 Achiziții la Concordia

Oficialii clubului Concordia Chiajna au anunțat, ieri, pe pagina de Facebook, achiziționarea jucătorilor Toni Tipuric și Marc Caballe. Fundașul central bosniac Toni Tipuric are 26 de ani și deține și cetățenie austriacă. El a jucat în cariera sa la echipele Simmering, Essling, Katzelsdorf, Austria Lustenau, Dornbirner, Sportfreunde Siegen, Levadia Tallinn, Zlate Moravce și HNK Cibalia. Mijlocașul spaniol Marc Caballe, în vârstă de 26 de ani, a evoluat în cariera sa la formațiile Espanol Barcelona B, Atletico Madrid C, Malaga B, Lugo și Cornella. Pe de altă parte, Concordia Chiajna a fost învinsă, ieri, cu scorul de 0-1, de formația bosniacă FK Krupa, în cel de-al patrulea meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Serbia.

Francofonii români merg în Africa

Delegația României la Jocurile Francofoniei, care vor avea loc între 21 și 30 iulie la Abidjan, este formată din 81 de persoane, dintre care 57 sportivi de la șase discipline. Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a afirmat iieri într-o conferință de presă că delegația României și-a propus să obțină medalii la atletism, judo și tenis de masă. Cheltuielile totale pentru participarea la această competiție sunt de 1.247.000 de lei, aproximativ 270.000 de euro, dintre care 156.500 de lei au fost cheltuiți pentru echipamentele de prezentare și cele sportive. Delegația României la Jocurile Francofoniei va fi reprezentată la șase discipline, atletism (15 sportivi), tenis de masă (doiu sportivi), lupte libere și lupte africane (15 sportivi), judo (cinci sportivi), baschet feminin (12 sportivi), ciclism pe șosea (opt sportivi).

Bacalaureat, cu gagica la Ibiza

Portarul italian Gianluigi Donnarumma nu s-a prezentat la examenul de bacalaureat pentru a pleca în vacanță la Ibiza alături de logodnica sa, lucru care a generat o întreagă controversă în Italia. Donnarumma a supărat mai mulți profesori, care au calificat comportamentul fotbalistului drept "o lipsă gravă de respect față de școală și față de ceilalți elevi". Portarul primise acceptul de a-și amâna unele examene pentru a putea fi prezent la Campionatul European de Tineret, dar la finalul turneului el a plecat la Ibiza și nu s-a mai prezentat la școală. "Picioarele și capul pot lucra împreună, sportul de nivel înalt și studiile nu sunt incompatibile", a declarat ministrul Educației, Valeria Fedeli. Gianluigi Donnarumma are 18 ani și a debutat la AC Milan în sezonul 2015/2016.

United îl ia pe Lukaku

Oficialii clubului Manchester United și-au dat acordul pentru a-l transfera pe atacantul belgian al echipei Everton, Romelu Lukaku, pentru 75 de milioane de lire sterline (aproximativ 85,5 de milioane de euro), a anunțat, ieri, BBC. Conform sursei citate, Manchester United va renunța la aducerea spaniolului Alvaro Morata de la Real Madrid după parafarea înțelegerii cu internaționalul begian. Transferul lui Romelu Lukaku, în vârstă de 24 de ani, nu implică în niciun fel tratativele pentru cedarea lui Wayne Rooney la Everton. José Mourinho, actualul manager al formației Manchester United, l-a mai avut pe Lukaku în lot la Chelsea Londra, dar a decis cedarea sa sub formă de împrumut la Everton, iar apoi vânzarea definitivă pentru 28 de milioane de lire sterline (aproximativ 32 de milioane de euro). Romelu Lukaku, care este reprezentat de agentul italian Mino Raiola, a marcat 25 de goluri în sezonul precedent din Premier League. Atacantul belgian a jucat în cariera sa la formațiile Anderlecht Bruxelles, Chelsea Londra, West Bromwich Albion și Everton.

Documentar despre dopajul din Rusia

Sistemul de dopaj instituționalizat din Rusia va fi prezentat într-un documentar realizat de Netflix, intitulat Icarus, care va fi difuzat la 4 august, în ziua în care vor începe Campionatele Mondiale de Atletism. Acest documentar a primit premiul Orwell la festivalul de film de la Sundance și premiul publicului la festivalul de la Londra. Dezvăluirile despre dopajul sistematic din Rusia au început în 2014 și au dus la suspendarea echipei de atletism a Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. La 9 decembrie 2016, avocatul canadian Richard McLaren a dat publicității un nou raport, conform căruia peste 1000 de sportivi ruși au beneficiat de un program de dopaj "sponsorizat de stat" timp de patru ani, începând din 2011. în noul raport sunt menționați și patru medaliați de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, și cinci de la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din 2012. Raportul descrie "o conspirație instituțională" în care au fost implicate și serviciile secrete ruse, subliniindu-se faptul că sportivii nu au acționat singuri, ci ca parte a unui program. Documentarul Netflix este bazat pe dezvăluirile lui Grigor Rodcenko, fost spion și director al laboratorului antidoping de la Moscova.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.