Sport

Opt români caută medalii

Ziarul de Vrancea
14 iun 2017 1681 vizualizări

Mâine încep, la Harkov, Campionatele Europene de box, la care vedeta delegației tricolore este Mihai Nistor

Lotul de box al României, format din 8 pugiliști, a plecat ieri spre la Harkov, în Ucraina, unde au loc între 16 și 24 iunie Campionatele Europene de box pentru seniori. Lotul României este format din Robert Jitaru (categoria 56 kg), Răzvan Andreiana (60 kg), Nicușor Ciobanu (64 kg), Marian Pița (69 kg), Vitalie Mîrza (75 kg), Bogdan Juratoni (81 kg), Cătălin Cristea (91 kg) și Mihai Nistor (^91 kg) și este însoțit  de antrenorii Valentin Vrânceanu, Dumitru Dorobanțu și Ablalim Ferodin. La ultimul Campionat European, din 2015, Mihai Nistor a obținut medalia de bronz la ^91 kg, el fiind mare favorit la podium și la ediția din acest an. Obiectivul delegației române este obținerea a 1-2 medalii. Competiția europeană din Ucraina oferă calificarea la Campionatele Mondialele 2017 de la Hamburg primilor opt sportivi de la fiecare categorie. 

Meciurile sunt găzduite de Palatul Sporturilor Lokomotiv, cu o capacitate de 3.000 locuri.

O veste interesantă este legată de faptul că nouă componenți ai delegației ruse la Europene au fost opriți să intre în Ucraina. "Unei părți a delegației Rusiei, nouă persoane din totalul de 39, i s-a interzis accesul pe teritoriul ucrainean. Această decizie s-a luat deoarece cele nouă persoane au vizitat ilegal Crimeea", a declarat pentru AFP Oleg Slobodian, purtător de cuvânt al poliției de frontieră. Între cele nouă persoane unul singur este sportiv, Ghiorghi Kucitașvili, mare favorit la categoria 81 kg, restul sunt oficiali. Conform secretarului general al Federației din Rusia, Umar Kremlev, Kucitașvili a fost deja înlocuit în lotul rus de către Muslim Gadjimagomedov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.