Sport

Obraznicii Ligii Campionilor

Ziarul de Vrancea
10 mar 2020 719 vizualizări

Atalanta și Leipzig s-au calificat, în premieră, în sferturile de finală ale competiției europene

Atalanta Bergamo a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 4-3 (2-1), formația Valencia, în mașa a doua a optimilor. În tur, la Milano, Atalanta s-a impus cu scorul de 4-1. O brigadă din România, condusă de Ovidiu Hațegan, a arbitrat meciul de la Valencia, care s-a desfășurat fără spectatori. El a dictat două penaltiuri în favoarea oaspeților, unul pentru fault, al doilea, cu VAR, în urma unui henț. Atalanta, care câștigase și în tur, cu 4-1, a făcut dovada forței sale ofensive, fiind impulsionată de slovenul Josip Ilicic, aflat în zi de grație, marcând toate cele patru goluri (‘3 - penalty, ‘43 - penalty, ‘71, ‘82), pe un Stadion Mestalla dezolant. Pentru „lilieci” au înscris Kevin Gameiro (‘21, ‘ 51) și Ferran Torres (‘67). Atalanta a început în forță și a beneficiat de un penalty în min. 3, după un fault comis de Diakhaby asupra lui Ilicic, iar slovenul a marcat cu siguranță.

Valencia a fost aproape de egalare în min. 9, dar Sportiello a respins șutul lui Rodrigo. Ibericii au marcat în min. 21, prin Gameiro, după o eroare a fundașului Palomino. Oaspeții au intrat, totuși, la vestiare în avantaj, după un nou penalty transformat de Ilicic (‘43), după un henț comis în propriul careu de același Diakhaby.

La reluare, Valencia a ratat prin Ferran Torres (‘49), Atalanta a avut o bară, prin Freuler (‘50), dar gazdele au reușit egalarea, francezul Gameiro realizând dubla (‘51), cu o lovitură de cap imparabilă

Valencia a trecut în avantaj în min. 67, când Ferran Torres a marcat pe contraatac cu un lob peste Sportiello. Ofensiva formație din Bergamo a avut o mare ocazie prin Zapata (‘70), însă Cillessen a respins, dar un minut mai târziu slovenul Ilicic reușea egalarea și își completa tripla. Ilicic a marcat și al patrulea gol, în min. 82, aducând victoria echipei sale. Ilicic, ales omul meciului, a devenit primul fotbalist care marchează patru goluri în deplasare într-un meci din faza eliminatorie a UEFA Champions League.

În al doilea meci al zilei, RB Leipzig a învins, cu scorul de 3-0 (2-0), formația antrenată de José Mourinho, Tottenham, finalista ediției trecute. Germanii s-au calificat în premieră în sferturi, la a doua participare, după ce au câștigat și meciul tur, cu 1-0. Austriacul Marcel Sabitzer (‘10, ‘21) și Emil Forsberg (‘87) au adus o victorie meritată în fața unei formații care a fost departe de nivelul demonstrat în sezonul trecut. Căpitanul echipei din Leipzig a deschis scorul în min. 10, cu un șut de la circa 20 de metri, la care portarul Lloris nu a reușit să ajungă. Sabitzer a majorat avantajul gazdelor (‘21), marcând cu capul din centrarea lui Angelino, la colțul scurt, cu toată opoziția lui Lloris. Tottenham a ratat o singură ocazie bună de a marca în repriza secundă, prin Alli (‘74), care l-a țintit pe Gulacsi, la centrarea lui Lucas Moura.

RB Leipzig a încheiat conturile în min. 87, prin suedezul Forsberg, la puține secunde de la intrarea sa pe gazon, scandinavul marcând după o minge pe care apărarea oaspete nu a reușit să o respingă. Meciul de pe RB Arena s-a desfășurat cu spectatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.