Sport

Obiectivul sezonului echipei de handbal masculin CSM Focșani 2007: 40 de puncte și play-off

Mihaela Vlădescu
1 sep 2018 3350 vizualizări

Acesta a fost anunțat sâmbătă ,01.09.2018, într-o conferință de presă

CSM Focșani 2007 a disputat sâmbătă, 1 septembrie, ultimul meci e pregătire înaintea debutului de campionat 2018-2019. Echipa noastră s-a impus în fața CSU Galați cu 37-17, jocul constituind, după cum s-a derulat, un antrenament pentru băieții noștri. Înaintea debului de campionat, care va avea loc pentru echipa noastră pe 5 septembrie, la Făgăraș, în compania echipei locale, CSM Focșani a prezentat noii căpitani: Tiberiu Popovici și Marius Ragea. Cei doi vor fi vocea echipei, după cum a precizat antrenorul Sandu Iacob. „Pentru noi este un an nou în care încercăm să ne autodepășim, avem noi idei tactice și încercăm să le punem în aplicare în perioada de pregătire, să ni le însușim. Meciul cu Făgăraș este unul foarte important atât pentru puncte cât și pentru psihicul nostru. Vrem să câștigăm, să ne autodepășim, să aducem cât mai multă lume la sală pentru că avem nevoie de suportul publicului. Sper din suflet cu noul staff, cu noua strategie a clubului, să prindem play- off-ul pentru că putem”, a precizat Tiberiu Popovici. Marius Ragea a mai fost desemnat unul dintre capitani in urma cu doi ani. „Ne dorim să avem în continuare suportul publicului, să fie alături de noi și să avem rezultate”, a spus acesta.

Puterea de a se lupta la fiecare meci – atuul echipei

Perioada de pregătire a fost una de acumulare fizică și tehnico-tactică, iar debutul de campionat se dorește a fi unul în care echipa noastră să contorizeze  cât mai multe puncte puse în joc. „Perioada de pregătire a fost combinată cu adaptarea la efort, cu pregătire specifică, cu meciurile care ne-au ajutat foarte mult. Am urmărit înainte de toate să ne cunoaștem, să stabilim foarte bine regulile după care să funcționăm și ne dorim ca la ora meciului de miercuri să fim la capacitate maximă. Ne dorim să câștigăm cât mai multe meciuri care să îi motiveze și pe cei care nu au venit la sală până acum, să avem parte de noi suporteri. Lucrurile sunt simple din punctul meu de vedere. Am încercat în meciurile de pregătire să acordăm timpi cât de cât egali de joc tuturor jucătorilor tocmai pentru a avea ocazia, atunci când vor fi solicitați, să știe ce au de făcut pentru a le fi mai simplu”, a precizat antrenorul Sandu Iacob. Acesta a mai precizat că avem nevoie de rezultate foarte bune mai ales la începutul de campionat. Băieții vor încerca să obțină puncte și de la echipele mai bine cotate, prin realizarea așa-ziselor surprize, pentru ca să acumuleze cât mai repede cele 40 de puncte necesare calificării în play-off. „Focșaniul are jucători buni, capabili să se adapteze pe mai multe posturi, polivalenți. Targetul echipei pentru cele 26 de etape este realizarea a 40 de puncte necesare calificării în play-off. Suntem constant mulțumiți de ceea ce echipa arată la antrenamente și în jocuri și nu ne rămâne decât să arătăm și în jocurile oficiale ceea ce am făcut la antrenamente în ultima lună. Am căutat constant părțile foarte bune la fiecare jucător și pe acestea le voi scoate în evidență. Principala calitate a tuturor jucătorilor de la Focșani este că își doresc foarte mult să își depășească condiția și sunt convins că așa cum luptă la antrenament vor lupta și la meciuri și lucrul acesta va fi de admirat. Dacă reușitele pe faza de atac sunt condiționate de anumiți factori, pe faza de apărare e nevoie doar de suflet și echipa asta are o mare calitate – puterea de a se lupta la fiecare meci. Acesta este principalul atu al grupului format de-a lungul timpului. Niciun jucător din echipa actuală nu se dă la o parte”, a mai spus Sandu Iacob.

 Două accidentări în lot, niciuna foarte gravă

Perioada de pregătire a însemnat și accidentarea a doi dintre jucători - Attila Eros, care va fi apt de joc peste 10 zile, și Călin Hagiu caare a reînceput antrenamentele vineri. Din fericire accidentările nu sunt grave. În lot va fi inclus și unul dintre jucătorii Under 21, după cum sunt noile cerințe ale Federației, nefiind încă stabilit numele celui care va face deplasarea la Făgăraș.

„Am încercat să creăm o echipă care să emane forță de grup, nu forță de buget”

Bugetul din acest sezon, unul sub al multor echipe din Liga Națională, nu va include prime la victorii. Președintele CSM Focșani, Viorel Ciubotaru, a precizat că importantă este continuitatea în plata salariilor la zi, iar cu bugetul existent se speră că pot fi atinse obiectivele propuse. „Sunt calcule greu de anticipat pentru bugetul anual competițional, dar am avut sprijinul Primăriei și al Consiliului Local și sunt convins că în continuare îl avem. Sperăm să fie un buget îndestulător pentru a ne îndeplini obiectivele. Important este să avem continuitate în plata salariilor. Nu sunt probleme acum și reușim să ne achităm la timp in continuare față de jucători. Noi am încercat să creăm o echipă care să emane întâi de toate forță de grup, nu forță de buget. Nu am consolidat lotul schimbând jucătorii și rămânând cu datorii către cei care pleacă și păcălind familiile lor și ale antrenorilor. Am învățat să ne întindem cât ne este plapuma și încercăm să fim foarte buni prin forța de grup pe care am creat-o”, a declarat Viorel Ciubotaru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.